Huvudmeny

Tina Carlson Ingdahl sätter fokus på företagsekonomi och textilt management

Med samma fokus som när hon idrottar, fokuserar Tina Carlson Ingdahl på sitt arbete, närmast som nytillträdd sektionschef för områdena företagsekonomi och textilt management.

Tina Carlson Ingdahl.Vad ser du för utmaningar och möjligheter för din sektion?

− Jag är sektionschef för två områden som kommer från två tidigare institutioner med olika traditioner och sätt att arbeta. Allra först ska jag sätta mig in i de delar som är nya för mig. Sedan gäller det att sätta organisationen, få studierektorer på plats, så mitt fokus ligger just nu mest på det som händer i närtid. Företagsekonomi och textilt management kompletterar varandra på ett bra vis. Vi har tidigare samarbetat mellan dessa två områden inom utbildningen. Det är en fördel att vi nu kommer närmare varandra. Företagsekonomi står för en bred bas med kompetenser och textilt management står för en tydlig profil som gör att vi kan sticka ut från andra högskolor.

Hur stor del av din tjänst består chefskapet av?

− 80 procent.

Tina Carlson Ingdahl
Aktuell som: Chef för sektionen Företagsekonomi och textilt management
Ålder: 41
Bor: Örby
Familj: Man och en son
Fritid: Familjeaktiviteter och träning (cykling, löpning, skidor). Är aktiv i IK Trasten i Haratången.
Läser: Inte mycket utöver sådant som är relaterat till arbete och kompetensutveckling. Kanske någon deckare under sommarsemestern.
Gillar: Utmaningar. Jag drivs av utmaningar, de ger mig energi.
Gillar inte: Trångsynthet. När man inte visar förståelse och respekt för olikheter.
Bra på: Att nå satta mål, att fokusera. Jag är oerhört bra på att fokusera på jobbet, men jag är också oerhört bra på att fokusera på att vara ledig.
Vågar: Kasta mig in i nya saker, t.ex. när jag för ett par år sedan började med triathlon fastän jag är dålig på att simma. Nästa utmaning blir CykelVasan mellan Sälen och Mora på mountainbike.
Drömmer om: Jag drömmer inte så mycket utan befinner mig mest i nuet.
Stolt över: Min comeback på GöteborgsVarvet förra året efter en tids krångel med knäet. Jag var förvånansvärt nära mitt personbästa på 1.31 (66:e plats damer) från 2006 när jag sprang på 1.33 (98:e plats). Att jag startade en träningsgrupp för tjejer för några år sedan inom IK Trasten. Det har gett mig massor av inspiration och många nya vänner.

Hur vill du vara som chef?

− Lyhörd och tillgänglig, jag vill vara nära verksamheten. Transparens och öppenhet kring beslut är viktigt för mig. Jag vill vara tydlig med i vilken riktning sektionen rör sig.

Hjärtefrågor?

− Kvalitet och utbildning. Jag vill verka för ett engagemang för helheten och inte bara för det egna ämnet eller den egna kursen.

Hur länge har du jobbat på Högskolan i Borås?

− 18 år.

Vad har du gjort på högskolan tidigare?

− Jag var student på ekonomprogrammet och blev under studietiden intresserad av utbildningsfrågor. Jag började som amanuens på dåvarande Institutionen för data- och affärsvetenskap och fungerade som forskningsassistent. Då hade man ambitionen att bygga upp en forskningsplattform. 2001 blev jag adjunkt och inte långt därefter blev jag studierektor och ansvarig för ekonomutbildningarna. Parallellt påbörjade jag forskarutbildningen och jag disputerade 2012 inom företagsekonomi med inriktning redovisning.

Text: Solveig Klug
Foto: Anna Sigge