Huvudmeny

2017-06-22 09:22

Kollegorna sommartipsar!


Vi frågade runt i korridoren om sommartips och fick in en härlig mix. Kanske vill du göra något av detta på semestern?

Fredrik Ståhl, professor

– Ät mindre ägg. De innehåller tillväxtfaktorn IGF1 som cancerceller mår bra av. Ligg lågt med mjölken också. Och ät helst ingenting annat heller, hehe, det är ju min melodi. Men det här gäller bara oss som har passerat 50-strecket.

Ingela Höglund, senior universitetsadjunkt… men blir i dagarna pensionär på heltid

– Om man är intresserad av blommor skulle jag rekommendera att åka till Guldsmedsgården utanför Ljung och titta på pioner. Där finns stora fält av pioner, jag vet inte hur många sorter. Det är så vackert!

Maria Claesson, universitetsadjunkt… och snart doktorand

– Upptäck Västra Götaland! Åk till Conditori Nordpolen i Vara, de gör fantastiska bakverk och har en fin utemiljö. Först går man och dreglar vid disken, beställer och sedan blir man serverad vid bordet. Det är en sommarpärla!

Danka Miscevic, universitetslektor

– Jag har en god vän som äger ett konstnärscafé i Majorna i Göteborg. Café Nina heter det och det brukar folk tycka är supermysigt. Man kan slå sig ner för en gofika och ibland är det utställningar eller spelningar. Håll koll på programmet på deras facebooksida.

Rebecca Lindholm, kommunikatör

– Jag skulle rekommendera en tur till Värmland, speciellt Sunnetrakten ligger mig varmt om hjärtat. Alma Löv Museum of Unexp. Art är en stor lada fylld med konst och märkliga saker. Där finns restaurang, skaparverkstad, teater- och musikscen och en Mexicobazar. Jag ska definitivt dit på spelning och barhäng i sommar.