Huvudmeny
Studenter på Högskolan i Borås.

Hur kan internationalisering hjälpa dig att jobba mot högskolans visioner och mål?

Tid: Onsdag 14 oktober kl. 13:00-14:00
Plats: M404
Anmälan senast 12 oktober. Anmälan stängd. Vid frågor, kontakta Kim Bolton.

Välkommen till ett interaktivt möte där vi kommer att diskutera vilka internationaliseringsaktiviteter du använder, eller vill använda, i din undervisning och forskning. Ta med en smart phone, ipad eller dator så att vi kan diskutera via internet!

Högskolan i Borås vill bli det tredje universitetet i Västsverige, vi vill bedriva vetenskap för profession, vi vill sätta studentens lärande i centrum, vi vill öka den externa forskningsfinansieringen och vi vill fortsätta att bygga kompletta akademiska miljöer. Ditt arbeta hjälper oss att nå ett eller flera av dessa mål och visioner.

Läs om Högskolan i Borås mål och visioner. 

Vi vill ha din återkoppling om hur internationalisering hjälper dig (eller kan hjälpa dig) att nå de mål som är relevanta för din verksamhet. Man kan tänka på internationalisering som en verktygslåda som innehåller internationaliseringsaktiviteter (verktyg) som kan hjälpa oss att nå dessa mål. Några exempel är studentutbyte, lärarutbyte och internationalisering på hemmaplan (som betyder olika saker för olika personer). Vilka av dessa aktiviteter är viktigast för dig? Var med i högskolans arbete som  syftar till att identifiera, implementera och etablera relevant och strategisk internationalisering.

Program

13:00-13:10 Introduktion (Rektor Björn Brorström)

13:10-13:50 Diskussioner (främst via din smart phone, ipad eller dator) om vilka internationaliseringsaktiviteter som är viktigast för din undervisning och forskning

13:50-14:00 Vikten av internationalisering i min undervisning och forskning (Professor Tobias Richards)

14:00 Fika

Seminarium "Från vetenskapsdiplomati till informationskrig""

Vi avslutar GEM:et med fika. Efter fikat har du möjlighet att återvända till M404 för att lyssna till Sten Dellby som kommer att prata om "Från vetenskapsdiplomati till informationskrig". Seminariet är mellan 14:30 och 15:30.

Läs mer och anmäl dig till Stens seminarium här.