Huvudmeny
Ett hjärta av flaggor. Bild: Colourbox

Internationella veckan

Den 17-21 oktober uppmärksammar vi vad Högskolan i Borås gör och kan göra i ett globalt samhälle. Det kommer att finnas aktiviteter som sträcker sig från utställningar från våra internationella studenter, främjande av internationella möjligheter, rörlighet och utbyte till diskussioner om hur högskolan, tillsammans med andra offentliga och privata aktörer kan vara proaktiv i internationaliseringsfrågor.

Program

 

Måndag 17 oktober

Hur kan du bli en bättre ledare? (Workshop) 

Karriärservice bjuder in studenter till en workshop om självledarskap, där vi använder oss av ett verktyg i form av en app som syftar till att hitta sina egen värderingar, att ta mer långsiktiga och medvetna beslut och att se dig själv som en ledare.

Tid: 09:00--11.30
Sal: H402
Ansvarig: Susanne Håkansson, Högskolans Karriärservice
Språk: Engelska
Obligatorisk anmälan, platsbegränsning
Mer information om workshopen

Resursåtervinning – utbildning och forskning som förändrar världen (föreläsning)

Föreläsare: Professor Tobias Richards
Tid: 10:00--10:30
Sal: C203
Språk: Engelska

Presentation av Grants and Innovation Office (GIO)

Grants and Innovation Office (GIO) har i uppdrag att vara ett professionellt och strategiskt stöd, främst inom högskolans forskning. Forskningsrådgivarna Mats Dolatkhah och Dubravka Grdic Eliasson presenterar på vilket sätt GIO bidrar till högskolans internationalisering.

Tid: 11:00--11:30
Sal: C203
Språk: Engelska.

Agenda 2030 (seminarium)

Vad innebär Agenda 2030 och hur kan vi bidra till att den uppfylls? Ämnet för seminariet är textil och mode i t.ex. genusperspektiv, produktions- och konsumtionsmönster samt hållbar utveckling.

Tid: 13:00--14:00
Sal: Vestindien C, Textile Fashion Center
För studenter och speciellt inbjudna gäster. Föranmälan senast 14 oktober.
Språk: Svenska
Läs mer om Agenda 2030 

Att undervisa utomlands – en givande erfarenhet (föreläsning)

Högskolan erbjuder olika möjligheter att åka utomlands för undervisande personal. Jenny Balkow, universitetslektor, har undervisat utomlands vid ett flertal tillfällen vid bland annat University of Shanghai for Science and Technology och Shangdong Jiaotong University i Kina. 

Tid: 14:00--14:30
Sal: M401
Språk: Engelska

Tisdag 18 oktober

Information om möjligheter för utresande studenter

Ta chansen och upplev världen! Låt dig inspireras av de olika utbytesmöjligheter och stipendier som finns för dig som student på Högskolan i Borås.

Tid: 10:00--11:00
Sal: M401
Språk: Svenska 

Presentation av Grants and Innovation Office

Grants and Innovation Office (GIO) har i uppdrag att vara ett professionellt och strategiskt stöd, främst inom högskolans forskning. Forskningsrådgivarna Mats Dolatkhah och Dubravka Grdic Eliasson presenterar på vilket sätt GIO bidrar till högskolans internationalisering.  

Tid: 13:15-13:45
Sal: C203
Språk: Engelska

ArcInTexETN Ambassadors

ArcInTexETN är ett EU-finansierat forskningsprojekt och ger 15 forskare (doktorander) från olika länder möjligheten att forska både tvärdisciplinärt och individuellt inom arkitektur, interaktionsdesign och textil. Ana Pineyro, Svenja Keune, Ramyah Gowrishankar, Juste Peciulyte och Sara Lundberg håller i en presentation om forskningen inom projektet. Träffa Ana Pineyro (Royal College of Art, London), Svenja Keune (Ludvig Svensson), Ramyah Gowrishankar, (Universiteit der Künste, Berlin), Juste Peciulyte (Vilnius Academy of Art) och Sara Lundberg (Vilnius Academy of Art).

Tid: 14:00-14:45
Sal: T154 (Textile and Fahion Center)
Språk: Engelska

Onsdag 19 oktober

Days of Knowledge

Den 19 oktober arrangeras Days of Knowledge - en högtid som firar forskning och utbildning vid Högskolan i Borås. Årets Days of Knowledge är en del av högskolans internationella vecka och har därför ett internationellt tema.

Tid: 15:00-17:15
Sal: Vestindien, Textile Fashion Center
Läs mer om Days of Knowledge 

Torsdag 20 oktober

Paper Yarn Textiles and Fashion – a Compostable Raw Material for the Future? (Seminarium).

Tid: 09:00-17:00
Sal: Vestindien C, Textile Fashion Center
Föranmälan senast 13 oktober. Begränsat antal platser.
Språk: Engelska
Läs mer om seminariet

En hållbar region - seminarium och paneldebatt

Seminariet vänder sig till dig som är intresserad av frågor kring hållbar utveckling i regionen och vill veta hur näringsliv och offentlig verksamhet förhåller sig till FN:s globala hållbarhetsmål och regionala hållbarhetsmålen.

Tid: 09:00-12:00
Sal: M402
Föranmälan senast 17 oktober.
Språk: Svenska
Läs mer om seminariet "En hållbar region" 

ArcInTexETN Ambassadors

ArcInTexETN är ett EU-finansierat forskningsprojekt och ger 15 forskare (doktorander) från olika länder möjligheten att forska både tvärdisciplinärt och individuellt inom arkitektur, interaktionsdesign och textil. Ana Pineyro, Svenja Keune, Ramyah Gowrishankar, Juste Peciulyte och Sara Lundberg håller i en presentation om forskningen inom projektet. Träffa Ana Pineyro (Royal College of Art, London), Svenja Keune (Ludvig Svensson), Ramyah Gowrishankar, (Universiteit der Künste, Berlin), Juste Peciulyte (Vilnius Academy of Art) och Sara Lundberg (Vilnius Academy of Art).

Tid: 10:00-10:45
Sal: T154 (Textile Fashion Center)
Språk: Engelska

International Fair

Möt världen i Borås och lär dig mer om möjligheterna för att åka utomlands under din studietid. Högskolans studenter från olika delar av världen presenterar sina länder och universitet, och bjuder på traditionell mat.

Tid: 11:00-13:00
Sal: Vardagsrummet, Akademiplatsen 1 (Sandgärdet)

Information om möjligheter för utresande studenter

Ta chansen och upplev världen! Låt dig inspireras av de olika utbytesmöjligheter och stipendier som finns för dig som student på Högskolan i Borås.

Tid: 13:00--14:00 
Sal: M401
Språk: Svenska

Att undervisa utomlands – en givande erfarenhet

Högskolan erbjuder olika möjligheter att åka utomlands för undervisande personal. Clemens Thornquist, professor i mode design, har åkt på flera olika lärarutbyten och undervisat utomlands. Bland annat har han åkt till RMIT, Tshinghua University, Fashion Institute of Technology och Bunka Fashion College. 

Tid: 14:00-14:30
Sal:  M401
Språk: Engelska.

Fairtrade-fika

Tid:14:30
Plats: Vardagsrummet, Akademiplatsen 1 (Sandgärdet)

Resource Recovery: Education and research that changes the world

Professor Kim Bolton berättar om utbildning och forskning som förändrar världen.
Tid: 15:00-15:30
Sal:  M401
Presentationen hålls på engelska.

Fredag 21 oktober

After School med tema bubbel

The Kårner öppnar upp för After School och denna gång med tema bubbel. Detta för att uppmärksamma den internationella champagnedagen. De har utöka sitt ordinarie sortiment med flera olika mousserande alternativ. Det är öppet för alla, men kom ihåg att ta med giltig legitimation.

Tid 18:00-00:00
Plats: The Kårner