Huvudmeny
Gustav Kibe, Susanne Edström, Jessica Gustafsson och Yvonne Samuelsson vid International Office deltar på konferens om internationalisering i Spanien.

2017-09-13 08:00

Högskolan deltar på konferens om internationalisering


Medarbetare från International Office är den här veckan i spanska Sevilla för att nätverka och knyta kontakter med andra lärosäten på den årliga konferensen om internationalisering arrangerad av European Association for International Education (EAIE). Susanne Edström vid International Office berättar vad hon hoppas få ut av dagarna.

Vad är syftet med er medverkan och med konferensen?
– Syftet är dels att medverka i Svenska Institutets monter "Study in Sweden" tillsammans med 15 andra lärosäten i Sverige, dels att ha möten med ett stort antal av våra partnerlärosäten över hela världen. Vid EAIE finns mellan cirka 200-250 lärosäten representerade och de flesta av våra befintliga partners finns på plats. Dessutom ett stort antal potentiella sambetspartners som vi försöker hinna kika på och se över deras erbjudanden och utbud. Hinner vi gå på föreläsningar eller workshops för kompetensutveckling är det ännu ett plus.

Vad hoppas ni få ut av dagarna?
– Vi hoppas kunna träffa många av våra samarbetspartners, som vi alla har daglig kontakt med, face to face, och då diskutera våra samarbeten och eventuella utvecklings- och förbättringsmöjligheter. Våra studenter och forskare är alltid i centrum. Vi hoppas dessutom kunna nyttja tiden till att diskutera vår utveckling av International Office genom benchmarking (omvärldsbevakning) av de International offices vi möter här på plats.

Missa inte International week 2-4 oktober

International Office arrangerar International Week för andra året i rad den 2-4 oktober. Eventet syftar till att lyfta fram arbetet med internationalisering och högskolans verksamhet kring utbytesstudier.

Läs programmet.

Text: Henrik Grönberg
Foto: Gustav Kibe