Huvudmeny
Hand som skriver på tangentbord

Academic Writing

Utbildning och handledning i akademiskt skrivande på engelska är viktigt för att ge högskolans lärare bästa möjliga förutsättningar att publicera sig i internationella  vetenskapliga tidskrifter och/eller presentera på internationella konferenser.

Academic Writing vänder sig till dig som har en idé om något du vill publicera eller presentera på engelska, och framför allt till dig som tidigare inte publicerat dig på engelska. Du behöver inte ha ett färdigt utkast för att delta men även du som kommit en bit på väg med en artikel eller ett konferenspaper är välkommen att delta.

Susanne Strömberg Jämsvi och Kathleen Mahon håller i workshops och handledning. Alla som deltar i utbildningen får boken Writing for Peer Reviewed Journals (Thomson & Kamler, 2012).

Utbildningen är uppdelad på en heldag och två halvdagar. Max antal deltagare är 12 personer (först till kvarn gäller). Tillfällena ges på engelska.

2018-10-16 (kl.8.30-16.30) introducerande dag med skrivaktiviteter på Yxhammargården.
2018-11-06 (kl.9.00-12.00) skrivar-workshop
2018-12-18 (kl.9.00-12.00) fokus på publicering

Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är 2018-10-01.

Utbildningen är kostnadsfri, men du måste avanmäla dig senast den 5 oktober, annars debiteras din sektion. För avanmälan maila hogskolepedagogik@hb.se

För mer information, kontakta susanne.stromberg_jamsvi@hb.se eller kathleen.mahon@hb.se

Behandling av uppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL)

Uppgifterna i anmälningsformuläret kommer att behandlas i en databas som Kommunikation och PUF har tillgång till. Syftet är att se antalet besökare på ett arrangemang för att kunna boka anpassad lokal och möjliggöra kursförberedelser etc. Uppgifterna i databasen kan föras över till excel där uppgifter blir sökbara och kan komma att lämnas till en extern part såsom cateringfirma.

Läs mer om PUL

Anmälan Academic Writing