Huvudmeny
Hand som skriver på tangentbord

Academic Writing

Högskolan erbjuder regelbundet utbildning och handledning i akademiskt skrivande på engelska. Syftet är att få fler lärare på lärosätet att vilja publicera bidrag i engelskspråkiga tidskrifter och/eller presentera på internationella konferenser.

Academic Writing vänder sig till den som har en idé om något den vill publicera eller presentera, den som har genomfört en empirisk studie eller ett utvecklingsarbete och den som tidigare framför allt publicerat sig på svenska. Även den som kommit en bit på väg med en artikel eller ett konferenspaper är välkommen att delta.

Julie Allan, gästprofessor på Sektionen för pedagogisk utveckling och forskning (PUF), och erfaren skribent, redaktör och granskare, håller i workshops och handledning. Alla som deltar i utbildningen får boken Writing for Peer Reviewed Journals (Thomson & Kamler, 2012). Tillfället ges på engelska.

Nästa workshop ges onsdagen den 29 november 2017 (heldag). Max antal deltagare är 12 personer. (först till kvarn gäller)

Sista anmälningsdag är 2017-11-24.KURSEN ÄR FULLSATT. INGEN MER ANMÄLAN MÖJLIG.

Utbildningen är kostnadsfri, men du måste avanmäla dig senast den 24 november, annars debiteras din sektion. För avanmälan maila hogskolepedagogik@hb.se

För mer information, kontakta susanne.stromberg_jamsvi@hb.se

Behandling av uppgifter enligt Personuppgiftslagen (PuL)

Uppgifterna i anmälningsformuläret kommer att behandlas i en databas som Kommunikation och PUF har tillgång till. Syftet är att se antalet besökare på ett arrangemang för att kunna boka anpassad lokal och möjliggöra kursförberedelser etc. Uppgifterna i databasen kan föras över till excel där uppgifter blir sökbara och kan komma att lämnas till en extern part såsom cateringfirma.

Läs mer om PUL