Huvudmeny

2015-01-20 Hej medarbetare! Helena Corbé

Först ut bland medarbetarna på Verksamhetsstöd att intervjuas under vinjetten "Hej medarbetare!" är Helena Corbé. Hon jobbar som supporttekniker på IT-avdelningen och har en fäbless för skaldjur.

Helena Corbé

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att jobbet är så varierande. Vi får alla möjliga frågor i supporten, så det gäller att man har en allmänt god teknikkännedom och gillar att testa nya saker. Jobbet hinner sällan bli tråkigt och högskolan är en kul miljö att jobba i. Människor är dessutom ofta väldigt tacksamma när de får hjälp med sina datorer, och det bidrar såklart till att jobbet blir roligt.

Vad jobbar du med just nu?

– Med anledning av att Skatteverket har kommit med ett ställningstagande kring förmånsbeskattning av elektronisk utrustning eller abonnemang mot fast avgift behöver högskolan se över vilka effekter detta får för myndigheten. Jag är med i en arbetsgrupp som ska arbeta med detta och just nu håller jag på att läsa in mig på ämnet. Jag håller också på att uppdatera webbsidan med information om vad man ska tänka på vid användandet av mobilen vid utlandsresor. Så håll gärna utkik på IT-avdelningens webbsida framöver!

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Vi får in en hel del ärenden till IT-avdelningen via e-post och telefon som ska tas om hand. Så här vid terminsstart är det alltid lite extra mycket att göra. Många nyanställda som behöver personalkonton, telefoner, datorer m.m. Studenterna behöver oftast hjälp med byte av lösenord, hitta borttappade dokument eller hjälp med utskrifter.

– En av mina huvuduppgifter är telefonin, så jag aktiverar nya anknytningar i växeln, köper in mobiltelefoner och administrerar våra mobil- och dataabonnemang.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle du välja?

– Jag är galet förtjust i färska skaldjur, så det skulle jag välja även om det förmodligen skulle bli oerhört trist i längden.

Läs mer om IT-avdelningens tjänster

Text: Ida Borenstein
Foto: Erik Wasselius