Huvudmeny

2015-03-24 Hej medarbetare! Klaz Arvidson

Klaz Arvidson är bibliotekarie och jobbar just nu bland annat med frågor som rör ”Next Generation Library Systems”. Han startar alltid dagen med kaffe och så verkar han gilla husmanskost.  

Klaz Arvidson Vad är det bästa med ditt jobb?

– Mixen av arbete med system, teknik och möten med våra användare i informationspunkten. Det kan vara att stötta en student att komma vidare i sin informationssökning eller få erfarenheter som leder till förbättringar av vår webbplats. Utöver det har jag många duktiga och trevliga arbetskamrater på biblioteket!

Vad jobbar du med just nu?

– Just nu planerar jag för inköp av datorer till ett par av bibliotekets datasalar. Lite mer långsiktigt arbetar jag i en arbetsgrupp på biblioteket med frågor som rör "Next Generation Library System". Det händer mycket när det gäller utvecklingen på systemsidan samt inom media. Vi måste vara bättre rustade i framtiden för att effektivare hantera tryckta och elektroniska media. Både i ett administrativt perspektiv och ur ett användarperspektiv. Mitt arbete handlar mycket om att tillgängliggöra informationsresurser via webben till studenter och personal på högskolan. Då är det viktigt att vi har möjlighet att erbjuda bästa möjliga plattform och redskap för det.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Startar alltid med en kopp kaffe. En arbetsdag kan innebära ett möte med någon gruppering på biblioteket, uppdatering av webben, skriva någon nyhet, arbete med informationsresurser i något av våra system, uppföljning av statistik, informationspass eller öppning av biblioteket. Omvärldsbevakning och planering är delar som är viktiga för att följa med i utvecklingen. Och all möjlig typ av problemlösning för att stötta våra användare.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vilken skulle du välja?

– Jag har flera favoriträtter, äter gärna ganska enkel mat. En given favorit är köttbullar med gräddsås, lingon och potatismos. Jag väljer den. Annars gillar jag stekt fläsk med löksås, dillfrikassé, strömming, torsk med rödbetor och kapris, pasta med tomatsås...

Text: Ida Borenstein
Foto: Erik Wasselius