Huvudmeny

2015-10-29 Hej medarbetare! Peter Klason

Peter Klason jobbar sedan i augusti som forskningsrådgivare på Grants and Innovation Office.

Peter Klason.Vad jobbar du med just nu?

– Just nu har jag en hel del forskningsrådgivning för att hjälpa och stötta olika forskare att hitta lämplig finansiär till sina idéer. Jag stöttar även några forskare och forskargrupper i deras arbete med olika forskningsansökningar. Eftersom jag är ny är jag också mycket ute och träffar de olika forskargrupper vi har för att lära känna dem.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb? 

– Att hålla sig uppdaterad med alla regelverk de olika finansiärerna har.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att få hjälpa andra med den kunskap och de erfarenheter jag har. Det är oerhört stimulerande att få hjälpa andra med det jag kan och är bra på.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

– Jag kommer till jobbet vid 07.30 och tar tag i dagens arbetsuppgifter, vilket kan vara rådgivningsmöten, granskning av ansökningar, hjälpa forskare att skicka in sin ansökan i finansiären, läsa in mig på en viss finansiärs regelverk, uppdatera mig på vilka utlysningar som är öppna, vara med på informationsmöten hos finansiärer eller hålla informationsmöten om någon specifik utlysning. I regel brukar jag fika vid 09.30 och 14.30 och runt 12 äter jag lunch. Någon gång kring 16.30 åker jag hem igen.  

Vad har du arbetat med innan du kom till Högskolan i Borås?

– Jag har doktorerat inom materialfysik på GU/Fysik. Sedan har jag varit postdoktor på GU och senast jobbat fem år som forskare på SP Mätteknik.

Om du skulle bjuda hem en kändis på söndagsmiddag, vem skulle det vara och vad skulle du då servera?

– John Alvbåge (målvakt i IFK Göteborg. red. anm.) och då bjuder jag på grillad oxfilé med klyftpotatis.

Text: Solveig Klug
Foto: Suss Wilén