Huvudmeny

2016-09-07 Hej medarbetare! Mattias Hjertén

Dags att säga hej till en av Verksamhetsstöds medarbetare. Denna gången är det Mattias Hjertén som jobbar som tekniker på Campusservice och IT.

Mattias HjerténVad jobbar du med?

– Mestadels med transporter (högskolans elbil), kontorsmaterialinköp, administration i passagesystemet m.m. För tillfället sitter jag med listor där undervisande personal önskar att deras studenter ska få access till någon specifik lokal utöver deras grundbehörighet.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Alla fantastiska kollegor! Och att mina arbetsuppgifter varierar, ena stunden sitter jag vid skrivbordet nästa är jag ute i bilen på stan.

Vad är det mest utmanande?

– Att få ihop allt så snabbt, snyggt och korrekt som möjligt. För mig är svaret alltid "Ja det fixar vi" när man jobbar med service.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

– Ingen dag är den andra lik men två saker är återkommande, fikat med kollegorna på StudentCentrum på morgonen, den missar jag ogärna, och turen med bilen till Textile Fashion Center kl. 13. Utöver det kan dagarna se väldigt olika ut. Nu är jag till exempel strax klar med sista listan med accesser och då bär det av till Granngården för att köpa vetekli och till Knalleland för att köpa tavelramar, därefter är det besiktning av elbilen.

Vilket är det märkligaste uppdraget du fått göra här på högskolan?

–Oj, det har varit många märkliga uppdrag under mina sju år här på högskolan, men jag kan i alla fall svara på vilket uppdrag som luktat värst. När Borås Energi och Miljö tillfälligt hade stängt rötkammaren på Sobacken dit jag brukar åka för att hämta slam åt labbet, skickades jag istället till Rådde gård i Länghem. På vägen tillbaka till högskolan tyckte jag att det luktade bedrövligt. När jag kom fram fick jag veta att det var koskit jag hade med mig i hinken...

Text: Ida Borenstein
Foto: Suss Wilén