Huvudmeny

2017-05-24 13:00

Nyheter i Primo


Förbättringar i Primo: artiklar länkas direkt till fulltexter, ny tidskriftslista och sökhistorik m.m.

Under maj har ett antal förbättringar av Primo gjorts så att systemet skall bli smidigare att använda.

Direktlänkning av material i Primo till fulltext

För att korta vägen till material i fulltext kan du nu klicka på fulltextlänkarna för varje post i träfflistan, eller i en detaljerad post, för att komma direkt till fulltexten. På det sättet slipper du mellanlanda på en sida för att ta dig vidare till fulltexten. Direktlänkningen fungerar även i Google Scholar och i bibliografiska databaser med knappen Get Full Text.

Nytt utseende på tidskriftslistan

Tidskriftslistan har uppdaterats så att den nu ser ut som de andra sidorna i Primo. Du kan välja att bläddra bland tidskrifterna på begynnelsebokstav eller söka dem på titel eller ISSN. Tidskrifterna länkas direkt till respektive tidskrifts webbsida.

Sökhistorik

Nu kan du spara din sökhistorik i Primo. När du söker i Primo skapas en sökhistorik över dina sökningar under din session i Primo. För att spara hela eller delar av sökhistoriken måste du logga in i Primo och själv välja att spara de sökningar du vill ha möjlighet att återkomma till. Sparade sökningar kan du på ett enkelt sätt köra om vid ett senare tillfälle. Dina sparade sökningar hittar du under Mina favoriter (kartnålen) i Primo.

Inloggning och utloggning

Funktionsmässigt har en förändring skett vid in- och utloggning så att det inte är lika lätt att logga ut av misstag. När du klickar på Gäst i över högra hörnet så visas inloggningsknappen och du kan logga in. När du vill logga ut klickar du på ditt namn på samma ställe. Då visas utloggningsknappen till vänster om knappen med ditt namn. Här når du även språkvalet samt Mitt bibliotek.

Primo

Tips om hur du använder Primo hittar du på Biblioteksbloggen.

Text och bild: Klaz Arvidson