Huvudmeny

Biblioteksfrukost vårterminen 2017

Kom och ät frukost hos oss och ta del av en intressant och givande presentation. Frukosten finns framdukad från 08:00, presentationen startar 08:15 och det hela avslutas senast 08:50. Lokal J2519.

En kopp te, en baguette och en tallrik melonbitar.

Frukosten består av kaffe/te/juice, smörgås och frukt.

Biblioteksfrukostarna är öppna för studenter och personal vid Högskolan i Borås. Det finns dock bara 25 platser, och anmälan är obligatorisk för att få delta. Anmälan till respektive frukost görs via länkarna nedan i programmet.

15 mars: Så tar du dig igenom uppsatstiden

Johanna Persson, ansvarig för högskolans Språkverkstad, JPEpratar om uppsatsskrivande och hur du tar dig igenom uppsatstiden på ett så bra och genomtänkt sätt som möjligt. Kom och ät frukost och få tips och råd på hur du bäst disponerar din tid, bra verktyg att använda och tar ny fart i uppsatsskrivandet. 

Främsta målgrupp: Studenter vid högskolan.

Antalet anmälda har nått maxgränsen, så det går dessvärre inte längre att anmäla sig till denna frukost.

Sista anmälningsdag för denna Biblioteksfrukost är fredagen den 10 mars.

Under denna Biblioteksfrukost kommer en fotograf från högskolan att finnas på plats. Om man inte vill vara med på bild – vänligen påtala detta för fotografen.


5 april: Web of Science vs Scopus vs Google Scholar

Vad är egentligen skillnaden på Web of Science, ScopusKRKA och Google Scholar? När är det bättre att använda den ena före den andra? Hur ska man tänka kring innehållet och kvaliteten på databaserna? Under denna Biblioteksfrukost ger Kristoffer Karlsson en beskrivning av skillnader och likheter mellan olika typer av databaser.

Främsta målgrupp: Forskare och forskarstuderande vid högskolan.

Sista anmälningsdag för denna frukost är redan passerad.

Sista anmälningsdag för denna Biblioteksfrukost är fredagen den den 31 mars.9 maj: Välkommen in i skönlitteraturens värld!

Karin Ekström och Birgitta Rutberg leder BIRU och KPåterigen en Biblioteksfrukost på temat skönlitteratur. Precis som vid tidigare tillfällen delar Karin och Birgitta med sig av tips och tankar kring en mängd olika skönlitterära böcker. Kom och få boktips om såväl nya som gamla böcker, diskutera läsning och ta chansen att upptäcka böcker du annars inte skulle läst.

Främsta målgrupp: Alla anställda och studenter vid högskolan.

Antalet anmälda har nått maxgränsen, så det går dessvärre inte längre att anmäla sig till denna frukost.

Sista anmälningsdag för denna Biblioteksfrukost är torsdagen den 4 maj.