Huvudmeny

Lokaler, karta och ordningsregler

Karta

För att du lättare ska hitta i lokalerna har vi tagit fram en karta som markerar utrustning, funktioner och lokaler.

Ordningsregler i bibliotekets lokaler

Biblioteket är en arbetsplats för många och tillsammans skapar vi en god arbetsmiljö.
Viktiga saker att tänka på:

  • Anpassa ljudnivån. Vi ber dig att tala i normal samtalston, sätta mobilen på ljudlös och att helst undvika att tala i mobilen när du befinner dig i området runt informationspunkterna.
  • I det tysta studierummet skall det vara låg ljudnivå vilket innebär att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar.
  • Du får ta med dig dryck med lock, godis och frukt när du studerar i biblioteket. Släng ditt skräp i papperskorgarna och lämna arbetsplatsen i det skick du vill finna den.
  • Var rädd om bibliotekets lokaler, utrustning och material. Det finns exempelvis en tanke bakom möbleringen så flyttar du på något, var vänlig ställ tillbaka det.
  • Datorer får användas i enlighet med SUNET:s etiska regler. För att kunna använda datorer i biblioteket behöver du ett användar-ID. Användar-ID får du av Högskolan. Studenter från andra lärosäten kan få tillfällig tillgång till dator efter kontakt med bibliotekspersonalen.

Lokalerna

Tyst studierum

I vårt Tysta studierum kan du, som har behov av att ha det lugnt och tyst omkring dig, sitta och läsa eller jobba med bärbar dator. Det finns 32 platser varav 2 i sköna läsfåtöljer.

Där inne skall det vara låg ljudnivå vilket innebär att det kan uppfattas som störande om du prasslar med godispapper eller lyssnar på musik i hörlurar.

Grupprum

Totalt finns det 31 stycken bokningsbara grupprum. Dessa bokar du i vårt bokningssystem med hjälp av din användaridentitet.

  • Rummen kan bokas tidigast en vecka i förväg.
  • Rummen får endast bokas för fyra timmar åt gången.
  • Om inte rummet tagits i anspråk inom 15 minuter, kan annan person boka rummet.

Vill du boka om ett rum som någon annan bokat, men där personen i fråga inte tagit rummet i anspråk inom 15 minuter efter bokningen trätt i kraft - vänligen kontakta informationspunkten på plan 2.

Förvaringsskåp

På plan 1 finns låsbara förvaringsskåp, för att använda något av dessa skåp lånar du en nyckel i informationspunkten på plan 2. Borttappad nyckel ersätts enligt gällande prislista.

Sittplatser

Biblioteket har över 800 sittplatser. Det finns enskilda läsplatser och grupparbetsplatser fördelade på alla plan. På plan 2 finns en tyst läsesal med 63 platser.

Studion

Studion är ett resursrum med anpassade datorer för studenter med funktionsnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter.

Lokaluthyrning

För att hyra någon av bibliotekets lokaler, kontakta Christina Larsson. För lokalutbud och priser, se prislista.