Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Bibliotekshögskolan
2017
Välj

Årets hedersdoktor och professorer

Välkommen på föreläsningar med nya professorer och hedersdoktor

Ta chansen att lyssna på föreläsningar inom vitt skilda områden när högskolans nya professorer och hedersdoktor håller sina föreläsningar.

Linnéa Lindsköld

Linnéa är ny medlem i juryn för Debutantpriset

Borås Tidnings Debutantpris är ett litterärt pris, som varje år delas ut till en debuterande svensk författare. Linnéa Lindsköld är ny medlem i...


Nationell tyst minut kl.12:00

Måndagen den 10 april sörjer hela Sverige med anledning av attentatet i Stockholm i fredags. Högskolan i Borås deltar i den tysta minut som...


Tyst minut

I dag, torsdag 6 april klockan 12:00 deltar Högskolan i Borås i en tyst minut med anledning av den tragiska bussolyckan i Härjedalen.


Alva vill jobba med något hon älskar – böcker

Alva Nordfeldt har haft ett bokintresse i hela sitt liv och står inte ut med att arbeta med något som ligger utanför hennes intresse.


Ny professor är intresserad av makt

Roger Blomgren är ny professor på Bibliotekshögskolan. Han forskar kring digitalisering och vem som bestämmer i kulturpolitiken.


Unikt innehåll i digital master

Pete Daniels har en bakgrund inom IT och studerar i dag på ett tvärvetenskapligt masterprogram med inriktning mot digitala bibliotek och tjänster.


Mazen brinner för bibliotekarieyrket

Mazen är bibliotekarien som lämnade krigets Syrien för att bygga ett nytt liv i Sverige. Genom stark vilja arbetar återigen som bibliotekarie.


Digitala idéer driver Madeleine

De nya kunskaperna har gett henne nya erfarenheter i riktning mot att förverkliga sina drömmar.


Beskrivningar av molntjänster påverkar vår verklighet

Hur pratar vi om molntjänster och hur hänger de ihop med hur de uppfattas och tas förgivna. Maria Lindh, nybliven doktor, har undersökt detta.


Dags att nominera till Sociala medier-priset 2017

Wikimeda Sverige, Brit Stakston, Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg har vunnit hittills. Nu är det dags att nominera till Sociala medier-priset.