Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Bibliotekshögskolan
2016
Välj

Prins Daniel vid rundabordssamtal med studenterna.

Prins Daniels Fellowship tände en gnista till entreprenörskap

Hur blir man en framgångsrik företagare? Det ville många av högskolans studenter få veta när Prins Daniels Fellowship besökte högskolan.

Kennert Orlenius

Toleransen mot intoleransen – högskolan på bokmässan

Var går gränsen mellan att främja en demokratisk värdegrund och att inskränka yttrandefriheten? Kennert Orlenius berör svåra frågor på årets...


Ny forskning om hur flyktingar navigerar i informationssamhället

Att etablera sig i ett nytt samhälle kräver mycket information. Nu vill ett nybildat forskarlag ta reda på hur flyktingar gör för att orientera sig.


Nu är våra nya studenter på plats!

Första dagen för de nya studenterna inleds traditionsenligt med en introduktion i Studentkåren i Borås regi – repvandringen.


Nu kommer antagningsbeskeden – svar på de vanligaste frågorna

I dag skickas antagningsbeskeden ut till alla som sökt en utbildning till hösten. Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna kring detta.


Servade av tyst skvaller – hur bekväma får vi bli?

Ett mer bekvämt liv är ett av de främsta försäljningsargumenten för ny teknik. Men finns det egentligen någon gräns för hur bekväma vi kan bli?


Ny layout på högskolans webbplats

Under sommaren pågår ett arbete med att förändra utseendet på Högskolan i Borås webbplats.


Vill skapa nationellt forskningscentrum om digitalisering

Sju västsvenska lärosäten vill tillsammans skapa ett nationellt forskningscentrum om digitalisering placerat i Västsverige.


Digitalisering en omvälvande kraft

I Almedalen diskuterar högskolan hur vi kan bygga en nationell infrastruktur för att studera digitaliseringens roll i och påverkan på samhället.


Internationellt samarbete om appar i skolan

Hur kan man i undervisningen använda spel för att främja hälsa? Det vill Anna Dipace, gästforskare vid Högskolan i Borås, ta reda på.


Högsta betyg till högskolans akademiska högtid

Den 13 maj firade högskolan den årliga akademiska högtid där tre professorer installerades och sju doktorer promoverades.