Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Bibliotekshögskolan
2017
Välj

Högskolan i Borås monter på Bokmässan 2016

Vi står upp för det fria ordet på årets Bokmässa

Bibliotekshögskolan protesterar mot beslutet att låta tidningen Nya Tider delta i Bokmässan. Det meddelar ledningen i ett uttalande.

Johan Sundeen aktuell med boken om svenska 68-kyrkan, där han genom ett omfattande källmaterial (1865 noter) gått igenom vem som skrev vad, när och hur för att hitta mönster och den röda tråden om 68-kyrkan.

Stor uppmärksamhet för 68-rörelsens inverkan på kyrkan

Johan Sundeen, universitetslektor vid Bibliotekshögskolan, är aktuell med sin bok: 68-kyrkan – Svensk kristen vänsters möten med marxismen 1965-1989.


Högtidlig dag för nyblivna professorer och doktorer

Årets akademiska högtid vid Högskolan i Borås gick av stapeln i strålande solsken den 5 maj.


Patentets roll i vetenskaplig kommunikation undersöks

Nu ska Björn Hammarfelt och hans kollegor undersöka patentets roll som vetenskaplig informationskälla.


Professor pratar om sociala medier på Vetenskapsfestivalen

På onsdag håller Jan Nolin, professor i Biblioteks- och informationsvetenskap föredraget ”Sociala medier är inte public service”.


Normer i centrum på ny kulturpolitisk konferens

Kulturpolitik har kommit att bli en het fråga i den offentliga debatten. 26/4 anordnas en konferens, där forskare och praktiker inom fältet ska...


Välkommen på föreläsningar med nya professorer och hedersdoktor

Ta chansen att lyssna på föreläsningar inom vitt skilda områden när högskolans nya professorer och hedersdoktor håller sina föreläsningar.


Linnéa är ny medlem i juryn för Debutantpriset

Borås Tidnings Debutantpris är ett litterärt pris, som varje år delas ut till en debuterande svensk författare. Linnéa Lindsköld är ny medlem i...


Nationell tyst minut kl.12:00

Måndagen den 10 april sörjer hela Sverige med anledning av attentatet i Stockholm i fredags. Högskolan i Borås deltar i den tysta minut som...


Tyst minut

I dag, torsdag 6 april klockan 12:00 deltar Högskolan i Borås i en tyst minut med anledning av den tragiska bussolyckan i Härjedalen.


Alva vill jobba med något hon älskar – böcker

Alva Nordfeldt har haft ett bokintresse i hela sitt liv och står inte ut med att arbeta med något som ligger utanför hennes intresse.