Unikt samarbete inom design – doktorander ställer ut - Nyheter - Högskolan i Borås
Huvudmeny
Doktoranderna i ArcInTexETN ställer ut på Textilmuseet.

2017-03-22 08:00

Unikt samarbete inom design – doktorander ställer ut


Hur kan vi designa för framtiden? I den här experimentella utställningen visar arkitekter, interaktions-, mode- och textildesigners sina pågående arbeten i form av spekulationer om, samarbeten kring och definitioner på hur vi kan stärka grunden för design som ett redskap för ett hållbart liv i framtiden.

Utställningen ”Speculate, collaborate, define – textile thinking for future ways of living” är en utställning där du som besökare får ta del av vad doktoranderna i ArcInTexETN-projektet arbetar med just nu. ArcInTexETN är ett EU-finansierat träningsnätverk för forskare som är i början av sina karriärer. Doktorandernas fokus i utställningen handlar om att genom ”textilt tänkande” utforska nya sätt att leva och bo i framtiden. De är indelade i tre grupper – byggnaden, interiören och kroppen – och de samarbetar för att hitta nya metoder att omsätta aktuell forskning till ny design för hur vi kan leva i framtiden.

I tre olika videoprojektioner presenterar de sina tankar. Filmen ”Ahti” är en kortfilm som spekulerar om hur det skulle kunna bli för den första personen som föds i rymden. I en annan videoprojektion, med fantasidjuret wolpertinger som utgångspunkt, visas en hel samling med korta filmer som belyser hur samarbetet kring design kan se ut mellan arkitekter, interaktionsdesigners och textildesigners. I den tredje filmen, ”What is interior?”, utforskar doktoranderna termen interiör och söker efter olika definitioner på densamma.

Utöver videoprojektionerna visas individuella forskningsprojekt. Så ta med dig din näsa och din nyfikenhet! Det här är inte bara en ljud- och bildupplevelse.

Vernissage 

Vernissage 23 mars kl. 16:00 på Textilmuseet, Skaraborgsvägen 3A i Borås.

Fri entré till vernissagen! Ingen föranmälan krävs.

Välkommen!

Utställningen pågår till och med söndag den 7 maj.

Läs mer om utställningen (på engelska).

Läs en artikel som berättar om vad ArcInTexETN innebär

Läs mer om ArcInTexETN (på engelska).

Text: Elisabeth Eliason
Foto: Iva Resetar