Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Forskning
2016
Välj

Anita Pettersson

Boråsforskare vinner Forskar Grand Prix för andra året i rad

Anita Pettersson från Högskolan i Borås är bäst i Sverige på att presentera sin forskning. Igår vann hon Forskar Grand Prix 2016 .

Smart Textiles bakom Lisebergskaninernas insida

Designern Karolina Nilsson har i samarbete med Smart Textiles och Textilhögskolan skapat ett världsunikt underställ till Lisebergskaninerna.


Ny professor låter textil, arkitektur och interaktiv design...

Textilhögskolans har en ny professor, Delia Dumitrescu. Hennes forskning rör sig i gränslandet mellan arkitektur, interaktiv design och textildesign.


Nytt projekt om mode bortom syn

Det nya projektet Beyond Seeing vill hitta svaren på hur blinda och synskadade upplever mode under dessa omständigheter.


Ambulansteam i storskaligt test för att förbättra strokevården

Forskare i ett nationellt projekt har tagit fram ett nytt IT-stöd som ska underlätta vård av strokepatienter. Nyligen testades det av ambulansteam.


17° som betyder allt

Alla möter motgångar men det som definierar oss är hur vi hanterar dem. Det är inte många som prövats så hårt och hanterat det som Christoffer...


Ny ekonomiprofessor vill stärka högskolans forskningsmiljö

Gustaf Kastberg är ny professor i företagsekonomi vid Högskolan i Borås. Läs om hans forskning och tankar kring nya jobbet.


Storsatsning om data-driven innovation i full gång

I torsdags träffades företrädare från forskning och företag för att köra igång ett stort gemensamt forskningsprojekt inom data-driven innovation.


De går till botten med sjukskrivningarna

Sjukskrivningar är vanligt inom vården. Men vad är det som gör att man blir sjuk respektive håller sig frisk?


Bevarar material med hänsyn till förändring

Att bevara digitalt material över tid är inte alltid enkelt. Forskningsprojektet PERICLES bidrar till lösningar som ska komma samhället till gagn.