Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Centrum för Arbetsliv och Vetenskap
2016
Välj

Daniel Yar Hamidi

CAV mot nya mål med ny föreståndare

Daniel Yar Hamidis mål är att CAV ska bli regionens självklara kunskapscenter för ledning, styrning och organisering inom en femårsperiod.

Ericssonrepresentant gästar nästa seminarium

Med innovationer har Ericsson traditionellt nått stora framgångar även om man nu står inför utmaningar. Hur skapas arbetssätt som genererar nya...


Vilka faktorer ligger bakom hög personalomsättning i vården?

Universitetslektor Göran Jutengren ingår i det team som ska undersöka bakomliggande faktorer för hög personalomsättning i vården.


Nästa seminarium bjuder på ny innovationspalett

Den 6 oktober är det dags för CAV:s seminarium ”Vad kan man ha innovationer till?”


Hallå där, Lennart Svensson!

”Hur ska forskare och arbetsliv samverka för att främja innovation?”. Lennart Svensson berättar om innehållet i CAVS:s första frukostseminarium 7/9.


Arbetslivsforskare som kan förändra samhället

Arbetslivsforskare har möjlighet att göra skillnad – även om de ibland är lite obekväma. Vad är på gång inom arbetslivsforskning just nu?


4 miljoner för en attraktiv hemtjänst i Göteborg

Forskare vid Högskolan i Borås beviljas nu 3 991 000 kronor från AFA Försäkring för att för att bidra till en attraktiv hemtjänst i Göteborgs Stad.


Hjältekultur bland chefer leder inte till framgång

Ny forskning från Högskolan i Borås visar att det saknas förutsättningar för chefer att leda hållbart. Detta ska diskuteras på Almedalen i sommar.


Konkurrensfördel om chefen inte står för tänkandet själv

Det inkluderande ledarskapet är fortfarande framgångsrikt. Forskare och chefer menar till och med att medarbetarinflytande har framtiden för sig.


Chefer – ta stöd av varandra

Forskare vid Högskolan i Borås och KTH presenterar nu ett arbetsmaterial som stödjer chefer att leda hållbart i vardag och förändring.