Huvudmeny

Nyhetsarkiv


Centrum för välfärdsstudier
2016
Välj

Vinnare av SydVästenpriset 2016. Catarihna Petersson, områdeschef inom hälso- och sjukvård i Tranemo kommun, och Anki Snygg, verksamhetschef vid anestesikliniken på Södra Älvsborgs sjukhus.

Dags att premiera chefer i välfärden med SydVästenpriset

Nominera till SydVästenpriset – utmärkelsen som premierar chefer som verkar för ett hållbart ledarskap.

 Rolf Solli och Maria Wolmesjö

Två nya ledare för Centrum för välfärdsstudier

Rolf Solli och Maria Wolmesjö är sedan 1 oktober nya vetenskapliga ledare för Centrum för välfärdsstudier, CVS. Hur ser de på sitt uppdrag?


Arbetslivsforskare som kan förändra samhället

Arbetslivsforskare har möjlighet att göra skillnad – även om de ibland är lite obekväma. Vad är på gång inom arbetslivsforskning just nu?


4 miljoner för en attraktiv hemtjänst i Göteborg

Forskare vid Högskolan i Borås beviljas nu 3 991 000 kronor från AFA Försäkring för att för att bidra till en attraktiv hemtjänst i Göteborgs Stad.


Hjältekultur bland chefer leder inte till framgång

Ny forskning från Högskolan i Borås visar att det saknas förutsättningar för chefer att leda hållbart. Detta ska diskuteras på Almedalen i sommar.


Konkurrensfördel om chefen inte står för tänkandet själv

Det inkluderande ledarskapet är fortfarande framgångsrikt. Forskare och chefer menar till och med att medarbetarinflytande har framtiden för sig.


Chefer – ta stöd av varandra

Forskare vid Högskolan i Borås och KTH presenterar nu ett arbetsmaterial som stödjer chefer att leda hållbart i vardag och förändring.


Patienter och personal vinnare vid organisationsutveckling

En ny och unik studie av forskare vid KTH och Högskolan i Borås visar att organisationsutveckling inom vården leder till ett antal förbättringar.


Värdeskapande ledarskap i äldreomsorgen

Idag lanserades en ny forskningsrapport från Högskolan i Borås kring värdeskapande ledarskap i äldreomsorgen.


SydVästenpriset delades ut för första gången

Vinnare blev Catarihna Petersson, områdeschef inom hälso- och sjukvård i Tranemo kommun, och Anki Snygg, verksamhetschef vid anestesikliniken på SÄS....