Huvudmeny

Test av databaser

Lämna gärna synpunkter eller kommentarer på någon eller några av databaserna, kontakta Martin Borg.

Aktuella tester

SAGE Research Methods
Är ett verktyg för att hjälpa dig i metodkurser, uppsatsskrivning och avhandlingsarbete. Här får du information om både kvalitativa och kvantitativa metoder. Tips på hur du kan lägga upp ditt arbete - forskningsprocessen. Förutom beskrivning av olika metoder som är hämtat från en mängd olika böcker och uppslagsverk (utgivna av SAGE), finns här också korta videofilmer, riktiga "case" och även datasets för arbete med vissa metoder.

Testet pågår till 31 oktober

OECD iLibrary
Här samlas publikationer och statistik från OECD inom en mängd områden såsom utbildning, energi, miljö, ekonomi, handel, transport m.m. totalt 17 olika ämnesområden. Sedan tidigare abonnerar högskolan på Education och Transport. Nu under en testperiod ges åtkomst till hela samlingen.

För mer info om databasens innehåll se dessa resurser:
OECD iLibrary översikt (PDF)
OECD iLibrary introduktionsvideo

Testet pågår till 31 oktober 2017

Elgaronline
Edward Elgar Publishing är ett engelskt förlag som ger ut välrenommerade böcker inom ekonomi, management, juridik och politik. Referensverk och vetenskapliga böcker. Elgaronline är deras plattform för e-böcker. Du har möjlighet att testa på innehållet nu. Och det är böcker utgivna 2010-2015 som vi har fått tillgång till.

Mer om förlaget och deras plattform (film 5 min.)

Testet pågår till 1 oktober

Books 24x7
E-böcker inom området IT i bred mening. De läses strömmande online. Mer än 15 000 titlar. I testet  får du också tillgång till video-klipp med instruktioner och tips inom data och IT.

Testet pågår till 12 oktober