Huvudmeny
Bild på Västsvenska Arenan i Almedalen 2017

Almedalen 2018

Högskolan i Borås kommer delta på Västsvenska Arenan under politikerveckan i Almedalen 1-8 juli. Varje seminarium kommer sändas live på Facebook. Du kan se sändningarna live eller i efterhand på respektive seminariums sida.

Arbetet är igång för att arbeta fram högskolan program under Almedalsveckan 2018. Totalt kommer det arrangeras fyra stycken seminarier i högskolans egen regi. Mer information kommer inom kort. Kontaktpersoner för högskolans almedalsprogram hittar du längst ner på sidan.

Våra kläder blir sopor - borde vi inte ha kommit längre?

Varje år kastar varje svensk i snitt åtta kilo kläder! Det här panelsamtalet belyser klädkonsumtionens miljökonsekvenser och vad vi kan göra för att förändra konsumtionsmönster. Vems ansvar är det? Vilka kan bidra till hållbara lösningar? Exempel ges från forskningsprojekt.

Tid: Onsdag 4 juli 2018, kl.13:30-14:30
Plats: Västsvenska Arenan, i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Kruttornet på Strandvägen
Arrangörer: Högskolan i Borås

Läs mer om seminariet "Våra kläder blir sopor - borde vi inte ha kommit längre?"

Från usch till resurs - så räddar vi världen

Nästa världssvält kan bero på fosforbrist. Fosfor, som används till konstgödning, är en ändlig resurs. Och fosfor är bara en i raden av mineraler det börjar bli ont om. EU manar nu till bättre hushållning och ökad återvinning av våra mineraltillgångar. Hur ska det gå till?

Tid: Torsdag 5 juli 2018, kl. 15:00-16:00
Plats: Västsvenska Arenan, i direkt anslutning till Almedalsparken, intill Kruttornet på Strandvägen
Arrangör: Högskolan i Borås

Läs mer om seminariet "Från usch till resurs - så räddar vi världen"

Högskolan på Västsvenska Arenan

Högskolan har sedan år 2016 varit en del av den Västsvenska Arenan. Arenan är en sammanslutning av åtta parter som samarbetar genom att lyfta frågor ur västsvenskt perspektiv men med relevans för hela Sverige under politikerveckan i Almedalen. Arenan är även en viktig plattform för fortsatt påverkansarbete under resterande del av året.

Idag består arenan av följande parter: Chalmers, Göteborgs Stad, Göteborgs Universitet, Högskolan i Borås, Högskolan i Skövde, Högskolan Väst, Västra Götalandsregionen och Västsvenska Handelskammaren.

Läs mer

Läs om högskolans tidigare deltagande i Almedalen.
Läs mer om Västsvenska Arenan (extern länk).
Läs mer om Almedalsveckan (extern länk).

Kontaktpersoner

Therése Andersson, projektsamordnare för högskolans deltagande i Almedalen
Staffan Ljung, pressansvarig