Huvudmeny
Student utomhus

Europeisk sommarskola i informationsvetenskap

Är du intresserad av informationsvetenskap och vill lära dig mer? Vill du ta del av en unik möjlighet till studier i en internationell grupp och på en historisk plats? Nu har du möjlighet att få ett stipendium för att delta i en sommarskola i Tyskland 28 augusti-1 september 2017!

The European Summer School on Information Science (ESSIS) är en intensiv undervisningsvecka för studenter som i dag läser på kandidatnivå, men som funderar på att fortsätta med studier inom informationsvetenskap. Veckan innehåller kortare introduktionskurser inom informationsvetenskap, som är förberedande för studier på masternivå. Du som student har här en möjlighet att få träffa studenter och lärare från flera andra europeiska länder.

Program

Kurserna under ESSIS-veckan kommer att ta upp följande områden:

  • Informationsvetenskapliga frågeställningar
  • Forskningsmetoder i informationsvetenskap
  • Informationssökning och -åtkomst
  • Utvärdering av informationstjänster

Dagarna under veckan kommer att bestå av förmiddagar med interaktiva föreläsningar och eftermiddagar med grupparbeten. Utanför studierna kommer det att ges möjlighet att uppleva Harz-bergen och lära känna den historiska staden Goslar.  

Stipendium

Flertalet stipendier finns nu tillgängliga för studenter som vill påbörja masterstudier inom informationsvetenskap. De flesta stipendiater kommer att nomineras av de lärosäten som deltar i EINFOSE-projektet: Universitetet i Osijek, Högskolan i Borås, Universitetet i Graz, Universitetet i Hildesheim, Hacettepes universitet i Ankara, Universitetet i Barcelona, Universitetet i Pisa och Universitetet i Ljubljana.

>> Mer om EINFOSE-projektet (extern engelskspråkig sida)

De utvalda stipendiaterna kommer att få kost och logi i Katlenburg (5 nätter) och resekonstnader upp till 275 € betalda baserat på utgifter. Registreringsavgift för de nominerade studenterna ligger på 90 €, vilket inkluderar kost och logi under hela sommarskolan. Övriga studenter kan registrera sig till en avgift på 250 €, och antas i mån av plats.

Katlenburgs slott

Alla deltagare kommer att bo i delade rum i den historiska miljön i Katlenburgs slott i närheten av Harz-bergen. Både måltider och lektioner kommer att äga rum på slottet.  

>> Mer om Katlenburgs slott (extern tyskspråkig sida)

Anmälan

För att anmäla ditt intresse till sommarskolan fyller du i formuläret nedan. Observera att motiveringen ska vara på engelska. Som komplement till den intresseanmälan du gör via formuläret, behöver du skicka ett engelskspråkigt CV om max 2 sidor till alen.doracic@hb.se. CV:t ska innehålla uppgifter om högre utbildning och arbetslivserfarenhet.

Erasmus+ logotyp