Huvudmeny
Sunil Kumar Ramamoorthy

ForskarFredag 2016

Den 30 september är det ForskarFredag. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är. Och att forskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb.

Högskolans program för ForskarFredag innehåller Låna en forskare, Forskar Grand Prix och besök på högskolan.

Låna en forskare - Obs! Fullbokat

7 av våra forskare lånas ut till skolklasser. De berättar allt om hur det är att arbeta som forskare - ett vanligt men väldigt spännande jobb. De berättar också om sin egen forskning som handlar om allt från gener, återvinning, verktygsbibliotek och vårdmiljö.

Kolla in i högskolans forskning - Obs! Fullbokat

Är du lärare i år 5 eller 6? Då kan du ta med din klass och besöka högskolan under en heldag. Ni får:

- En visning i trikålabbet där ni får se rund- och flatsticksmaskiner, samt en del spännande stickade material som stål och koppar dyneema (världens starkaste fiber). Vi visar också ovanliga stickade produkter som är framtagna på trikåavdelningen.
- Besöka färg-, tryck- och beredningslabbet och där prova att trycka olika mönster på tyg.
- Titta på de senaste innovationerna inom Smart Textiles.
- Kolla in i Handelslabbet.

Forskar Grand Prix

Häng med på after work och var med och avgör vem som är bäst i Borås på att presentera sin forskning!

Våra forskare tävlar i att presentera sin forskning så spännande, pedagogiskt och fängslande som möjligt på bara 4 minuter. Publiken utser sedan en vinnare tillsammans med en jury. Öppet för alla och kostnadsfritt. Mer om de tävlande i årets Forskar Grand Prix.

Det här gjorde vi ForskarFredag 2015

Till sidan för alla aktiviteter i landet inom ForskarFredag. (extern länk)

Frågor eller funderingar?

Kontakta Annie Klasén, kommunikatör. Mobil: 0701-00 08 74, e-post: annie.klasen@hb.se

 


ForskarFredag samordnas nationellt av Vetenskap & Allmänhet och genomförs med stöd av AFA Försäkring, IKEM- Innovations- och Kemiindustrierna i Sverige, Jernkontoret, Kungl. Vitterhetsakademien, LIF – de forskande läkemedelsföretagen, Naturvetarna, Oskar och Maria Ekmans Donationsfond, Sveriges Ingenjörer, SULF, Teknikföretagen, Wenner-Gren Stiftelserna, Vetenskapsrådet, VINNOVA och Åforsk. ForskarFredag finansieras även av Europeiska Unionens forsknings- och innovationsprogram Horisont 2020 genom Marie Sklodowska-Curie Actions under grant agreement nr. 722934.