Huvudmeny

Frukostmöte: Återvinning och energieffektivisering


Tid: 2014-09-17, 07:00 — 09:00
Plats: Sandgärdet, Sparbankssalen
Evenemangstyp: Föreläsning, Nätverksträff, Seminarium

Lyssna till Anders Ernstsson, platschef på Ericsson i Borås och hör om produktionssitens mångåriga arbete med att minska sin miljöpåverkan genom energieffektiviseringar. Han kommer att berätta om den lokala avfallshanteringen, men framförallt om det globala arbetet med elektronikskrot.

Ericsson erbjuder gratis omhändertagande av uttjänt elektronikskrot från kunderna i alla de länder där företaget är verksamt. Du kommer även få höra om Ericssons globala energiarbete och hur det framväxande ICT samhället kan bidra med en minskad miljöpåverkan.

Ericsson är en världsledande leverantör av kommunikationsnät, telekomtjänster och supportlösningar, huvudsakligen till telekomoperatörer.

Cirka 40 procent av världens mobiltrafik går via nät som levererats av Ericsson och företaget hanterar nät med över 1 miljard abonnenter över hela världen.

På Ericsson i Borås arbetar cirka 1200 personer. Här tillverkas bland annat mikrovågslänken MINI-LINK, som används för att trådlöst transportera data och telefoni i mobila och fasta nät.

Här finns också en enhet som huvudsakligen arbetar med industrialisering av framtidens mikrovågsprodukter. I Borås finns även en logistikenhet med ansvar för Ericssons returhantering samt enheter för transportplanering, distribution, mjukvarutveckling och inköp.

Att reducera miljöpåverkan är en tydlig ambition för Ericsson globalt och något de har antagit lokalt på Ericssons anläggning i Borås.

Anmälan på CONNECT Västs websida LÄNK

Arrangör: Borås Energi & Miljö, CONNECT Väst, Högskolan i Borås