Huvudmeny
Kollage produkter från Projekt Knut

2013-12-12 11:26

Textilstudenter gör accessoarer till förmån för Ung cancer


Att uppmärksamma ett viktigt syfte, samtidigt som du själv blir upplyft av färg och form – den tanken hade tre av studenterna på Textilhögskolan när de sitt sista år på ”Textil produktutveckling och entreprenörskap” skulle göra ett gemensamt projektarbete. Resultatet blev färgglada accessoarer som uppmärksammar organisationen Ung cancer.

Projektmedlemmar Projekt knut

– Vi ville skapa någonting med mervärde, inte bara en kommersiell produkt. Det är något speciellt med att ha ett syfte med det man bär, som med det rosa bandet. En detalj man kan ha på tröjan, jackan eller väskan, säger Stefani Petkovic.

Deras främsta produkt är näsdukar att ha i bröstfickan, men efterhand har de kompletterat med fler accessoarer, som rosetter att ha i håret eller som brosch och tygkassar med tryck på.

– Här har folk en möjlighet att köpa julklappar som också bidrar till någonting bra. Vi har något för både kvinnor och män, i alla åldrar. Produkterna är gjorda av ekologisk bomull, vilket funkar både till fest och till vardags. 20 % av vinsten går till Ung cancer, berättar Jessica Palm Samuelsson.

Säljs på marknader inför jul

Projektet, som kallas Projekt Knut, kommer att finnas på en rad marknader nu inför julen; på Högskolan i Borås står de och säljer sina produkter i Balders entré tisdagen den 17 och onsdagen den 18 december kl. 12-15.

Text: Helen Rosenberg
Foto: Lina Kristiansson, Jessica Palm Samuelsson, Helen Rosenberg

 

Mer information:

Medlemmar i projektet: Stefani Petkovic, Jessica Palm Samuelsson och Lina Kristiansson
Projektets facebooksida
projektknut@gmail.com