Huvudmeny

2013-09-17 10:38

Få svar på dina frågor om studenträtt


Under hela hösten kan du som är student eller anställd på högskolan gå på drop in på temat Snacka om studenträtt. Varje torsdag mellan kl. 12 – 13 finns Ingrid Iveling, högskolans expert på studenträtt och Anita Lindahl, samordnare för studenter med funktionsnedsättning samt studentombudsman, på plats för att svara på dina frågor om till exempel fusk, diskriminering och tentamenspoäng.

Bild på Ingrid IvelingIngrid Iveling, du är en av de ansvariga bakom det här initiativet. Vad är Snacka om studenträtt för något?

– Snacka om studenträtt är en timma varje torsdag under hela hösten på Studenttorget vid Studentcentrum när studenter och anställda är välkomna att ställa frågor eller lägga fram synpunkter på högskolans lagar och riktlinjer angående studenträttsliga frågor.

Varför har ni startat det?

– Det är ett enkelt sätt att skapa kontakt och få svar på frågor och synpunkter. Ingen fråga är för liten eller för stor.

Varför ska jag som anställd eller student ta mig tid att gå på detta?

– Vi (Anita och jag) är här för dig! Detta är ingen föreläsning, man behöver ingen bokning. Det är bara att komma förbi. Här får du svar på dina funderingar på ett opretentiöst sätt.

Exempel på frågor:

Vad gör jag om...

Jag är inte nöjd med min utbildning?
Jag blir misstänkt för fusk?
Jag anser jag fått för få poäng på tentamen?
Jag känner mig diskriminerad?

När och var?

Tid: Varje torsdag mellan kl. 12 – 13
Plats: Studenttorget vid Studentcentrum, plan 3 i Balder
Välkommen!