Huvudmeny

2014-02-04 13:24

Systemvetarutbildning ger attraktiva kunskaper


Den som är utbildad inom IT är hett eftertraktad på arbetsmarknaden. IT-utbildningarna på Högskolan i Borås ger studenterna spetskompetens. Ett exempel är Systemvetarutbildningen som ger unik kunskap genom hela kedjan från idé till system.

De ljusa framtidsutsikterna beräknas gälla även om fem och tio år. Detta visar prognoser både från Arbetsförmedlingen och Saco. Särskilt attraktiva är systemvetare, IT-arkitekter, mjukvaru- och systemutvecklare, testare och testledare.

Bild på Anna PalmquistSystemvetare är en yrkeskategori som lyfts fram med mycket ljusa framtidsutsikter. På Högskolan i Borås har vi flera IT-utbildningar, bland annat Systemvetarutbildningen. Det är en unik utbildning som ger studenterna kunskaper i hela kedjan från idé till förverkligande av system, där ingår även testning.

Ingvar Nordström, ordförande för SSTB (Swedish Software Testing Board), säger i en artikel i tidningen Computer Sweden att testning ofta saknas på IT-utbildningarna på högskolorna, trots att kompetensen efterfrågas i arbetslivet. Detta gäller dock inte för Högskolan i Borås, vi har bland annat en kurs som heter Test av IT-system.
– Vi har satsat på delar i utbildningen som motsvarar det som efterfrågas i arbetslivet, säger Anna Palmquist, studierektor på Systemvetarutbildningen.

Ta del av rapportern från Arbetsförmedlingen och Saco.

Läs artikeln i Computer Sweden.

Läs mer om våra IT-utbildningar.

Text: Anna Kjellsson