Huvudmeny

2014-08-14 08:00

Studenter på ingång


Hallå där, Gustav Kibe, vice ordförande med studiesocialt ansvar på studentkåren, som arbetar för fullt med introduktionsveckorna för nya studenter på högskolan.

Gustav KibeHur laddar studentkåren upp inför höststarten?
– Vi laddar upp med jobb. Det har varit många avstämningar, faddrarna ska få all information de behöver. I år är de 170 stycken och utgör en stor del av introduktionen. Det är nu de sista bitarna ska falla på plats.

Kan du berätta lite om introduktionsveckorna?
– Vi tjuvstartar torsdag vecka 35, studenter som då är på plats har möjlighet att mingla med faddrar och bekanta sig lite med högskolan. Sedan börjar vi på riktigt den 1 september och två veckor framåt. Vi erbjuder en uppsjö av olika aktiviteter som ska passa alla. Det kommer bland annat finnas studentpubar, försäljning av begagnad kurslitteratur och fotboll- och brännbollsturneringar, för att nämna några.

Vad kan studenterna förvänta sig av dessa veckor?
– Att de kommer få ett varmt välkomnande och att det kommer bli riktigt kul. Introduktionsveckorna blir lite som ett skyltfönster för studietiden. Du får en gemenskap med dina studiekompisar och får chansen att se mycket av Borås. Borås är en bra studentstad och har mycket att erbjuda. Studenter som redan bor i Borås, kommer få se en helt ny sida av staden, som de tidigare inte kände till. Det kommer bli två intensiva men roliga veckor.  

Har du något tips till de som börjar till hösten?
– Var med på så mycket som möjligt av introduktionsveckorna. Det är en bra början på en rolig studietid och du lär känna mycket folk.

Vad kan ni på studentkåren hjälpa till med under studietiden?
– Vi jobbar med utbildningsbevakning för att se till att studenterna känner sig trygga under sin tid vid lärosätet. Har de funderingar eller problem kan de alltid vända sig till oss. Vi ser även till att studietiden blir så attraktiv som möjlig med aktiviteter som sker löpande under året.

Hur kommer man lättast i kontakt med er?
– Maila, ring eller kom förbi. Vi välkomnar alla frågor.

Text: Annie Klasén
Foto: Annie Klasén och Therése Widar