Huvudmeny
logotyp Sociala medier-priset

2014-10-03 13:42

Dags att nominera till Sociala medier-priset 2015


Lina Thomsgård och Joakim Jardenberg har vunnit hittills. Nu är det dags att för tredje gången nominera person eller organisation till utmärkelsen Sociala medier-priset och 100 000 kronor.

Sociala medier ger möjligheter för medborgarna att påverka samhällsutvecklingen. Genom sociala medier kan många fler göra sig hörda och belysa frågor på ett helt nytt sätt. Det är bra för demokratin att fler blir delaktiga i samhället.

Högskolan i Borås, Sparbanksstiftelsen Sjuhärad och Borås Stad vill uppmärksamma och stödja den här utvecklingen. Sparbanksstiftelsen Sjuhärads sociala medier-pris på 100 000 kronor går till en person, grupp eller organisation som har utvecklat användningen av sociala medier på ett sätt som ger samhällsnytta.

Efter tillkännagivandet av 2014 års vinnare utbrast Lina Thomsgård:

– Det är fantastiskt fint att få inspirera andra att inte bara stanna vid drömmar utan också öppna verktygslådan, och där är jag gärna en ambassadör för hur sociala medier kan användas.

Nominera din favorit

Vilken person eller organisation tycker du har påverkat samhället positivt genom att innovativt använda sociala medier? Ta chansen att nominera din favorit!

Både privatpersoner och organisationer kan nominera. Nomineringsperioden pågår till och med den 19 december 2014.

Skicka in din nominering via hb.se

Läs mer om tidigare vinnare

Lina Thomsgård, 2014.

Joakim Jardenberg, 2013.

Juryn består av

Representanter från Sparbanksstiftelsen Sjuhärad, Högskolan i Borås, Borås Stad och Borås Tidning.

Text: Erik Holmlund