Huvudmeny

2014-10-21 09:25

Digital ambassadör ska ge sin bild av Sverige


Angelina Ho Degerman har flyttat från Singapore till Borås för att läsa masterprogrammet i textilt management. Utöver sina studier är hon också digital ambassadör för Svenska Institutet.

Angelina Ho DegermanVad innebär det att du ska vara digital ambassadör?
– Jag ska presentera Sverige och Högskolan i Borås för internationella studenter, som funderar eller har som avsikt att studera i Sverige. Jag bloggar på Svenska Institutets webbplats och delar där med mig av mina berättelser och erfarenheter här i Sverige. Bloggen inriktas på studierna, mina upplevelser av Sverige samt evenemang som arrangeras på campus och runt om i landet. Jag svarar också på frågor och funderingar från internationella studenter.

Varför valde du Högskolan i Borås?
– Jag är väldigt intresserad av hållbart mode, samtidigt som jag är orolig över vilken miljöpåverkan textilproduktionskedjan har på vår omvärld. Det finns inte mycket studier gjorda på detta i mitt hemland eller generellt i Asien. Jag valde Högskolan i Borås då Textilhögskolan är omtalad för sitt ledande, moderna och innovativa forskningscentrum. Så nu läser jag två år på masterprogrammet i textilt management med inriktning fashion management.

Vad tycker du om Borås?
– Jag gillar att Borås varken är en stor eller en liten stad. Den är lagom och människorna här är väldigt vänliga. Bilden av svenskar är att de är reserverade, men jag har träffat många snälla svenskar som erbjudit sig att hjälpa till utan att jag ens bett om det.

– Jag älskar naturen här i Sverige, det är väldigt vackert och perfekt för mig som älskar att vandra. Jag är också väldigt fascinerad över de svenska traditionerna, speciellt midsommar. När människorna dricker nubbe, sjunger sånger och dansar runt midsommarstången med blomsterkrans i håret. Ett sådant roligt tillfälle. Jag lär mig ”Små grodorna” nu, för att förbereda mig inför nästa midsommar. Jag kan knappt bärga mig!

 

Läs Angelinas blogg här

Text: Annie Klasén
Foto: Privat