Huvudmeny

2014-10-29 16:21

Medarbetaren: Rikard König


Rikard König arbetar som lektor inom IT med 80 % forskning och 20 % undervisning. Hans grej är Big Data - automatisk analys av stora datamängder. Samma teknik används för att ta fram väderleksprognoser men för Rikard handlar det om lastbilars bränsleförbrukning, kampanjprognoser för ICA och den perfekta golfvingen. Tre frågor till Rikard König följer här:

Vad gör du just nu?

– Jag sitter just nu och analyserar golfsvingar faktiskt. Jag ser bland annat att man ska ha en ganska flack sving och en lagom hög attackvinkel, man ska alltså slå ner på bollen. Det är ganska tekniskt när man ska kvantifiera hur en golfsving ser ut.Rikard König

Vad är tjusningen med ditt jobb?

– De här teknikerna som jag forskar på är generellt användbara vilket gör att de kan appliceras i många olika forskningsprojekt. Användningsområdena kan se annorlunda ut fast man använder samma algoritmer. Så tjusningen är helt enkelt att jag får vara med i så många olika och spännande
forskningsprojekt.

Sista frågan, vad gör du över jul?

– Oj, jo jag ska åka till Mexiko över jul och nyår och hälsa på min frus familj. Hon kommer därifrån. Jag vill åka nu! Jag ser fram emot detta väldigt mycket, kommer absolut inte sakna regnet!

 


 

I varje nummer av A3:s nyhetsbrev träffar vi en av våra medarbetare inom akademin. Tanken är att det ska vara lättsamt och att vi ska lära känna varandra lite bättre. Artikeln publiceras också här på webben för anställda.