Huvudmeny
Dean BO Jin tillsammans med association professor och översättare ZHIYING Lia och association professor JING.

2014-10-07 09:25

Toppuniversitet från Shanghai gästade Bibiliotekshögskolan


Måndagen 29 september kom en delegation från Shanghai University på besök för att få veta mer om Bibliotekshögskolans verksamhet. Deras förhoppning är att få till någon typ av utbytesavtal, antingen ett lärarutbyte eller ett studentutbyte.

– Jag tycker att det var ett spännande och viktigt möte, därför att det ger oss möjlighet att lära känna Kina bättre, säger Veronica Trépagny, internationell koordinator.

Shanghai University är ett av ett hundratal universitet i Kina som specialiserar sig på Biblioteks- och Informationsvetenskap.

– Av dessa universitet är de rankade på en niondeplats i landet. De hade själva tagit reda på att vi är medlemmar i iSchool och blev nyfikna på vår verksamhet. Det är roligt men det ligger också i linje med vår strategi om att öppna upp mot Asien, säger Veronica Trépagny.

Mötet var ett första initiativ. I slutet av oktober åker högskolan till Kina för att besöka Shanghai University och University of Shanghai Science and Technolohy. Representanter från A3 är Elena Maceviciute och Agneta Velin Mod.