Huvudmeny

2014-09-19 10:28

Axiell-priset till bästa B&I-uppsats 2014


Bakom priset står Axiell. Juryn representeras av högskolan, biblioteksprofessionen, studentkåren samt Axiell. Juryn har fått in förslag från handledare och examinatorer vid Bibliotekshögskolan i Borås. Bland förslagen gick tre nominerade uppsatser vidare och bland dem är vinnare utsedd som presenteras vid prisutdelningen den 25 september.

Varför ger Axiell ett pris till bästa B&I-uppsats?

– Vi ser att studenterna tillför nya idéer och  blickar framåt när det gäller det biblioteks- och informationsvetenskapliga området. Detta vill vi uppmuntra och Axiellpriset till bästa B&I-uppsats är tänkt som en stimulans att utveckla idéer och tänka framtidsorienterat i frågor som rör biblioteksområdet, säger Maria Kleiman, VD Axiell Sverige AB.

Vad uppmärksammas i priset?

Juryn har haft följande bedömningsgrund för uppsatserna; Framtidsorienterad välskriven uppsats av god kvalitet där teori och praktik samspelar väl och som är av allmänt intresse för biblioteksutveckling.

Läs pressmeddelandet här samt se de tre uppsatserna som är nominerade till Axiell-priset:http://www.mynewsdesk.com/se/axiell-sverige/pressreleases/axiell-priset-till-baesta-b-i-uppsats-2014-1056382