Huvudmeny
Foto från Barbara Jansens utställning "Sinus 64 + blue and Blue" i Berlin

2015-06-30 08:00

De vann gratisplats till internationell designfestival i Berlin


Ett samarbete mellan Textilhögskolans Barbara Jansen och Konstfacks Jan Carleklev visades upp på ”New Talent Competition” på DMY International Design Festival i Berlin 11- 14 juni. Bland hundratals tävlande är deras bidrag ett av 25 som vunnit en gratisplats i tävlingen.

Under fyra dagar i juni presenterade unga designers och berömda kreatörer senaste nytt inom samtida design. Den årliga festivalen DMY samlar den internationella designscenen – där gränsdragningen mellan design och konst allt som oftast är flytande.

Textildesignern Barbara Jansen och kompositören/kreatören Jan Carleklev deltog med verket "Sinus 64 + blue and Blue", som undersöker ny estetik och hur relationen mellan ljud och ljus kan användas för att skapa nya textila uttryck.

– Vi känner oss ärade att vi vunnit en plats bland hundratals bidrag.  Förutom att vi får delta i tävlingen kostnadsfritt så får vi extra utrymme på festivalen och blir marknadsförda lite extra, säger Barbara Jansen, doktorand på Textilhögskolan.

Så här beskrivs delvis "Sinus 64 + blue and Blue" på DMYs webbplats, fritt översatt:

”Tänk att du befinner dig i ett mörkt utrymme. Något framför dig svävar i luften; det börjar lysa i pulserande blått, medan du är omgiven av djupa vibrerande ljud ... tystnad, väckt av en livlig dans av grönt ... som sveps ut av ett sista rosarött andetag – vinden”. 

Läs mer om bidraget här.

Text: Therese Rosenblad
Bilder: Jan Berg