Huvudmeny

2015-06-03 09:30

Förändringar i PING PONG från 15 juni


Den 15 juni sker en systemanpassning av högskolans webbaserade lärplattform PING PONG. Syftet är att den ska bli enhetlig och enklare att hantera för både lärare och studenter.

En av förändringarna är att de sidor som tidigare var institutionsspecifika nu tas bort. Ingen information går dock förlorad, möjlighet finns att kopiera material från gamla till nya aktiviteter.

Vidare namnges aktiviteter i PING PONG från och med nu på ett enhetligt vis, nämligen med Ladokkod – Termin och period – Kursnamn och poäng – Programkull.

Ny central PING PONG-support

Samma dag som systemanpassningen äger rum träder den centrala PING PONG-supporten i kraft. Det betyder att de som behöver hjälp med PING PONG kan höra av sig till supporten via pingpong@hb.se

– Fördelen med att ha en central support är att supportgruppen har samma kunskapsnivå och kan därmed ge alla användare, lärare eller studenter, enhetlig support med jämn kvalitet, säger Carina Waldén, systemförvaltare.

Supporten erbjuder också en pedagogisk utvecklingsresurs där lärarlag eller enskilda lärare kan boka konsultationer och workshops m.m. Varje termin erbjuds även grundutbildningar för nybörjare eller till de som vill fräscha upp sina kunskaper. 

Senare i höst planeras en särskild ”PING PONG-telefon” för snabb hjälp med enklare ärenden.

Här hittar du all information om förändringarna som sker i PING PONG 15 juni. 

Text: Rebecca Lindholm