Huvudmeny

2015-04-14 12:00

Helena Francke i ny roll som samordnare


Docent Helena Francke, blir nu samordnare för forskning på A3.

Vad innebär din nya roll som samordnare?Helena Francke

– Jag kommer vara i kontakt med forskare och forskningsgrupper, inom akademin och utanför för att stötta utvecklingen av forskningen vid A3, framför allt i form av nya forskningsprojekt. Jag kommer att hjälpa till att föra en dialog kring incitament och stödprocesser, men också identifiera möjligheter för nya konstellationer och samarbeten. Dessutom kommer jag att vara en kontaktperson mellan akademicheferna, ledningen och den enskilda forskaren och även arbeta med finansiering och publicering i samarbete med Grants and Innovation Office.

Helena är utöver samordnare, forskare och utbildningsansvarig för en masterutbildning.

– Jag är tillsammans med Mikael Gunnarsson, utbildningsansvarig för masterutbildningen Biblioteks- och informationsvetenskap på distans, där jag även undervisar. Jag forskar och leder en forskningsgrupp tillsammans med Ola Pilerot, som heter Informationspraktiker. Just nu handlar min forskning framför allt om vetenskaplig kommunikation och publicering. Tidigare har jag forskat om hur människor bedömer trovärdighet i digital information, bland annat med elever, lärare och bibliotekarier på gymnasieskolor.  

Helena Francke
Ålder: 41 år
Bor: Göteborg
Familj: Sambo
Fritid: Umgås med vänner, resa, läsa och vara ute i naturen.
Läser: Vad det bra så? Av Lena Andersson
Bra på: lösa problem
Tycker om: våren
Tycker inte om: när människor blir ovänner

Vad ser du framemot i din roll som samordnare?

– Att lära mig mer om hur man arbetar inom akademin. Både ämnesmässigt men också hur det sätt man bedriver forskning på skiljer sig åt. Jag tror att vi på A3 tillsammans kan bygga upp samarbeten för att i ännu högre grad belysa och bidra till lösningar på viktiga frågor i samhället.

 

Text: Annie Klasén
Foto: Lars Ardavare