Huvudmeny

2015-04-13 16:30

Lisas mönster ”Regn” vann designtävling


Regn är kanske inte ett ord du förknippar med en tygkasse. Men det är just regn som är inspirationen till det mönster som gjorde Lisa Fredin till vinnare i högskolans senaste designtävling.

Nya tygkassen Regn.

Under hösten utlyste Högskolan i Borås en tävling där studenter fick chansen att designa mönstret för en tygkasse. Vinnare var Lisa Fredin som läser andra året på textildesignprogrammet. Nu är kassen klar.

Inget regn i Borås

Lisa Fredin.– Mönstret gjorde jag från början till en skoluppgift. Jag tänkte på vad Högskolan i Borås står för och vad staden förknippas med. Vädret är något många tänker på när de hör Borås, men det kanske inte tas upp så mycket. Därför tyckte jag att det vore lite kul!

Lisa Fredin, som ursprungligen kommer från Kungälv, förklarar att många vänner undrade över hennes val att flytta till Borås med anledning av vädret. Men det regnar inte alls så mycket som hon förväntat sig.

– Jag trodde att jag skulle få cykla runt i regnrock varje dag, men det har jag verkligen inte behövt!

Framtidsdrömmarna varierar

– Jag har alltid haft ett konstintresse och har tidigare läst på en konstskola. Dessutom har min mamma haft en klädaffär och på så vis har det varit naturligt för mig att blanda konst och textil! 

"Regn"
Tygkassen med mönstret som heter just ”Regn” – finns att köpa i högskolans reception redan nu.

Planerna för framtiden skiftar från dag till dag – vissa dagar vill Lisa jobba med mode medan andra dagar lutar det mer åt hemtextil. Textildesignprogrammet passar därför Lisa perfekt.

– Utbildningen är bättre än jag tänkte – den är väldigt bred. Man får lära sig många olika sätt att uttrycka sig i designen.

Text: Jennifer Gustavsson
Foto: Therese Rosenblad och Jennifer Gustavsson