Huvudmeny

2015-04-07 13:23

Medarbetaren i fokus – Helen Rosenberg och Tina Johansson


Varje månad presenteras en av medarbetarna vid A2 under vinjetten "Medarbetaren i fokus". På grund av omsättning i personalen träffar vi två nya medarbetare den här månaden, Helen Rosenberg, kommunikatör och Tina Johansson, webbredaktör.

Hallå där Helen Rosenberg, nyTina Johansson och Helen Rosenberg akademikommunikatör på Akademin för vård, arbetsliv och välfärd.

Vad ska du arbeta med på A2?

– Jag ska vara ett stöd vad gäller kommunikationsfrågor, och den allmänna ingången till avdelningen Kommunikation. Jag kommer bland annat att ansvara för akademins nyhetsbrev och producera nyheter, både internt och externt. Jag ska också ta fram en årsplan för vad som ska kommuniceras när och hur. Inte minst behöver vi en tydlig plan för vilka insatser vi som akademi kan göra för att rekrytera studenter till våra program, utöver de insatser som redan görs för att marknadsföra Högskolan i Borås som helhet.

– Frågor som rör forskningskommunikation kommer jag till stor del att bolla vidare till högskolans forskningskommunikatör Anna Kjellsson.

När ska medarbetarna på A2 komma till dig?

– Ni kan komma till mig om ni vill bolla idéer kring kommunikation, eller om ni vill ha hjälp med praktiska saker som att lägga information i kalendariet eller på Facebook.

– Ni får jättegärna titta förbi också för att säga hej; förutom att det så klart är trevligt att känna sina kollegor tycker jag att det underlättar mitt kommunikationsuppdrag om jag känner till dem jag ska kommunicera till och ibland också om. När jag är på A2 sitter jag i E736b.

Vilka personer skulle du bjuda på din fiktiva önskemiddag?

– Svårt! Det finns ju så många som skulle varit spännande, men några intressanta gäster, som förvisso inte alla finns i livet just nu, skulle kunna vara Isabel Allende, John Lennon, Caitlin Moran och C.J.L. Almqvist – alltifrån 1800-tal till nutid, någon från Sverige och några från andra delar av världen. De har allihop spännande tankar och texter.

Vad skulle du arbeta med om du inte var kommunikatör?

– I grunden är jag utbildad förlagsredaktör, så det hade så klart kunnat vara intressant. Tyvärr är förlagsbranschen ganska Stockholmscentrerad, och storstaden är inget för mig. Annars har jag alltmer börjat uppskatta tanken på att arbeta med händerna... men jag vet inte riktigt vilket hantverk som hade varit tillräckligt kul att jobba med på heltid. Kanske att klä om möbler eller sköta trädgårdar. Inget av det är saker jag är särskilt bra på idag, så det skulle nog bli en kortlivad karriär.

 

Hallå där Tina Johansson, delad webbredaktör på Akademin för vård arbetsliv och välfärd och Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT.

Vad gör en webbredaktör?

– En webbredaktör jobbar med innehållet på en webbplats och ser till så att det är aktuellt, relevant och uppfyller besökarens eller organisationens behov.

När ska medarbetarna på A2 komma till dig?

– De är välkomna till mig när de behöver hjälp med att kommunicera ut information som rör akademin på webben, dock inte PING PONG. Frågor om PING PONG skickas ”som vanligt” till pingpongsupport-vhb@hb.se.

Vad har du för intressen?

– Har ett intresse för att filma och fota. Spelar gärna golf när jag hinner och tycker om att odla.

Har du någon dold talang?

– Jag är ganska duktig på att laga mat och kan göra en riktigt god vegetarisk köttfärssås.

Text och bild: Anna Kjellsson