Huvudmeny

2015-04-01 11:00

Spa för högskolans medarbetare


Som ett led i högskolans satsning på friskvård för medarbetarna ska Tornrummet, högst upp i E-byggnaden, göras om till ett spa- och relaxrum. I rummet kommer det bland annat att finnas bastu, bubbelpool samt dagbäddar för avslappning.

Birgitta AlfraeusEn god hälsa är en viktig förutsättning för att kunna må bra och fungera väl i såväl arbetsliv som privatliv. Anställda vid högskolan har redan i dag tillgång till gym i högskolans lokaler och kan även ansöka om friskvårdsbidrag för träning. Nu tar högskolan ytterligare ett steg i satsningen på de anställdas välbefinnande. Det berättar Birgitta Alfraeus, HR-chef.

– Det här är en positiv investering som vi tror mycket på. Avslappning är ett bra sätt att motverka stress på arbetsplatsen. Vi har märkt att Tornrummet inte används i den utsträckning vi önskar och när vi började titta på möjligheter att skapa en spaanläggning för våra medarbetare kändes det som den perfekta lokalen. Tänk att sitta i bubbelpoolen i Tornet och titta ut över staden.

Alla anställda vid högskolan kommer att ha tillgång till spaavdelningen, på samma sätt som man i dag har tillgång till träningslokalen.

– Vi på HR tycker detta är en viktig satsning och förhoppningsvis kommer en byggnation att påbörjas till hösten 2015.

Läs mer

Se tidsplan och planritning för projektet.

Text: Ida Borenstein
Foto: Solveig Klug