Huvudmeny

2015-04-21 16:00

Staffan Lööf ny ordförande för Drivhuset i Borås


Staffan Lööf tar från och med mitten av april över som ordförande för Drivhuset i Borås.

Staffan Lööf.

I samband med att Drivhuset i Borås i förra veckan firade att 500 företag passerat verksamheten presenterades även Drivhusets nya styrelseordförande Staffan Lööf. Staffan Lööf, som är utvecklingsdirektör på Högskolan i Borås, har varit involverad i Drivhuset sedan dess etablering i Borås 2006. Dock inte i styrelsen hela tiden.

Drivhuset i Borås
Drivs i stiftelseform.
Stiftare är Borås Industri- och Handelsklubb, Högskolan i Borås, Inkubatorn i Borås samt Studentkåren i Borås.
Under 2014 startades 69 företag via Drivhuset. 44 av dessa drivs av studenter vid Högskolan i Borås och andra lärosäten, varav 6 studenter från utbildningar inom handel och IT, 19 inom textil, 9 inom ingenjörsområdet och 1 inom pedagogik och bibliotek. 18 procent av studentföretagen drivs av internationella studenter vid Högskolan i Borås.Läs mer om Drivhuset i Borås

2006 bildade Högskolan i Borås Holding AB, Studentkåren i Borås och näringslivet i Borås en stiftelse för att kunna få till Drivhuset i Borås. Sedan dess har många högskolestudenter valt att starta företag parallellt med studierna.

I sin roll som utvecklingsdirektör på högskolan ser Staffan Lööf Drivhusets verksamhet som mycket viktig då det knyter an till högskolans utbildningar.

– Drivhuset är Högskolan i Borås främsta partner i stödet till studenternas vilja att utveckla sitt entreprenörskap. Drivhusets idé är att inte värdera de idéer studenterna kommer med utan att stötta deras idéer med parollen ”Gör din grej”. Den lärprocess det innebär att starta ett företag baserat på den egna idén kompletterar väl de akademiska studierna oavsett studieinriktning och oavsett vad företagsidén går ut på, säger Staffan Lööf.

Text och foto: Solveig Klug