Huvudmeny
Biblioteket vid Högskolan i Borås

2015-08-11 13:37

Öppet hus på biblioteket för forskare och lärare 25 augusti


Högskolans bibliotek kan underlätta för dig som är forskare eller lärare. Den 25 augusti, kl. 14–16, bjuder biblioteket in till öppet hus för att berätta mer om sina tjänster, och för att få reda på vad du tycker om dem.

Miniföreläsningar om 15 minuter vardera, bokförsäljning, fika och tipspromenad. Det är exempel på programpunkter inför bibliotekets öppna hus.

– Vi berättar mer om DiVA, högskolans nya vetenskapliga arkiv, och vårt övriga forskarstöd. Vi berättar hur du kommer igång med att läsa e-böcker och vi visar BrowZine – ett smart sätt att läsa och bevaka dina favorittidskrifter på surfplatta eller i mobil, säger Svante Kristensson, bibliotekschef på Högskolan i Borås.

Personalen på biblioteket informerar även om språkpedagogiskt stöd, kurslitteratur och hur bibliotekets undervisning i informationssökning går till. Vidare diskuteras hur man kan konstruera uppgifter som stimulerar studenters informationskompetens.

 – Det är viktigt att vi gör forskare och lärare uppmärksamma på vilka tjänster och vilket stöd vi erbjuder. Lika viktigt är det att vi träffar de här personerna så att vi vet att vi har rätt tjänster, eller om vi behöver komplettera vid behov, säger Svante Kristensson.

Ingen anmälan krävs för att delta i aktiviteten. 

När och var?
Dag: tisdag 25 augusti
Tid: kl. 14:00 – 16:00
Plats: högskolans bibliotek

Text: Rebecca Lindholm
Bild: Anna Sigge