Huvudmeny

2015-08-27 13:59

Print and Collect på Biblioteket


Print and Collect innebär, precis som det låter, att man först skriver ut och sedan hämtar upp. Kanske kan det tyckas att det är just så utskrifter alltid har fungerat, men det här är lite mer raffinerat än tidigare.

Print and Collect innebär att du som användare först skriver ut ditt dokument genom att välja Skriv ut/Print på din dator. Där väljer du skrivaren som heter Print-And-Collect. Sedan går du till valfri skrivare och håller upp ditt chip eller loggar in med dina inloggningsuppgifter. På skrivaren markerar du sedan vilket dokument det är du just skrivit ut och vill ha ut från skrivaren. Detta skrivs då ut. En smidig lösning där du slipper springa omkring och fundera på vilken skrivare det var du egentligen skrev ut till.

I och med detta har skrivarsituationen förändrats lite på biblioteket. Från och med terminsstart finns det totalt sju skrivare i biblioteket som är tillgängliga för studenter. Två av dessa är placerade på entréplan, och sedan en skrivare vardera på plan tre, fyra och fem. De två skrivarna på entréplan finns dels i anslutning till hissen och dels i ett utrymme mellan glasväggen vid entrén och toaletterna. Skrivarna på övriga plan är placerade i anslutning till datorsalarna. Kopiatorerna på plan 1 kommer från och med nu fungera som både skrivare och kopiatorer.

Mer information om Print-and-collect hittar du här.

Text: Katharina Nordling
Foto: Solveig Klug