Huvudmeny
Studenter vid Högskolan i Borås

2015-08-11 15:07

Så går reservantagningen till


Hamnat på reservplats? Förra veckan gick det andra antagningsbeskedet ut och sista veckan i augusti börjar reservantagningen inför höstterminen. Vi har ställt några frågor om reservantagning till antagningshandläggaren Lena Wallengren.

När vet jag om min reservplats blir en riktig utbildningsplats?

– Senast den 24 augusti måste de som idag är antagna ha registrerat sig på sin utbildningsplats för att få behålla den. Den 25 augusti börjar vi anta reserver till de utbildningar där det fortfarande finns platser kvar. Reservantagningen pågår så länge det finns platser kvar. Ibland kan det dröja tills ett par veckor in på terminen innan man får ett positivt besked.

Hur går reservantagningen till?

– Våra utbildningsadministratörer kopplade till respektive utbildning kommer att ringa upp reserverna i den ordning de står på listan. För att det ska vara rättssäkert är det viktigt att vi erbjuder platserna i tur och ordning. Om någon inte svarar när vi ringer så kontaktar vi personen via e-post eller vanlig post.

– Ibland går det rykten om att man kan bli antagen om man kommer vid terminsstart och någon annan inte dyker upp för att ta sin plats – det stämmer inte.

Text: Helen Rosenberg