Huvudmeny
The Sloggy Bottom Band

2015-09-01 12:50

The Soggy Bottom Band


Bandet som både spelar covers och egna låtar och som är populära hos både anställda och studenter. Tobias Ruhtenberg, universitetsadjunkt och medlem i bandet berättar vidare om The Soggy Bottom Band.

Hur bildades bandet?

– Bandet bildades på Institutionen för pedagogik för ca tio år sedan. Vi upptäckte att det fanns ganska många som var musiker bland personalen och med någorlunda gemensamt musikintresse. Sedan dess har vi spelat på ett antal olika personalfester, disputationsfester och till och med för studenterna när de har firat examen. Nu består bandet dock av medlemmar från flera olika akademier och enheter på högskolan vilket är extra kul.

Varför valde ni namnet The Soggy Bottom Band?

– Ursprungligen spelade vi låtar från filmen Oh Brother, Where Art Thou?, där ett band förekommer som heter The Soggy Bottom Boys. Men vi ändrade namnet när vi fick kvinnliga medlemmar i bandet och också för att vi ändrade repertoaren. Namnet ger oss frihet att inte ha för höga ambitioner.

Ni spelade på A3:s akademigemensamma middag i våras, och det var mycket uppskattat, kan det bli en återkommande tradition?

– Att spela på A3:s personalfest var jättekul, nästa gång vet vi inte vad som händer, kanske ett samarbete med studentkören? Närmaste ligger att spela på Forskar Grand Prix i september.

 Vilken sorts musik spelar ni?

– Musiken vi spelar idag består dels av covers från olika håll – inte bara gamla nostalgilåtar, utan även fräscha relativt nya låtar – och dels av originallåtar skrivna av vår sångare Jörgen Larsson. Hans sånger innehåller ofta inslag av blues och texterna är väldigt personliga.

Bandets medlemmar är: Jörgen Larsson, Hanna Maurin-Söderholm, Christer Theandersson och Douglas Flobrant och Tobias Ruhtenberg

Text: Annie Klasén
Foto: Daisy Villardo