Huvudmeny

2015-02-03 17:00

Hur har receptionen öppet?


En av Inblicks läsare hörde av sig med följande fråga: Varför är högskolans reception stängd under lunchtid? Det verkar idiotiskt eftersom det är så mycket folk i rörelse då och många som behöver hjälp.

Vi pratade med Jane Edström, biträdande chef för Campusservice och IT:

– Receptionen är i normala fall inte stängd över lunchen, utan enbart när vi har lägre bemanning. Dessutom har vi just nu ny personal som vi håller på att lära upp. Det innebär att receptionen har haft mer begränsade öppettider den senaste tiden eftersom en nyanställd inte kan lämnas ensam på samma sätt som någon som jobbat längre. Men snart är allt som vanligt igen.

– Vi har alltså som ambition att alltid ha öppet under lunchen under terminstid. Men i särskilda fall, som vid semester, nyanställning, möten sjukdom eller annat, blir vi ibland tvungna att ha stängt för att den som arbetar själv ska kunna ta lunch.

De dagar någon jobbar ensam i receptionen, måste personen äta lunch just mellan klockan 12-13 då?

– Just de dagar då man ensam bemannar reception/växel, och därmed har svårt att få till några andra arbetspauser, är det särskilt viktigt att man får ett tillfälle under dagen för återhämtning och möjlighet att äta lunch i lugn och ro. Det finns även andra saker som påverkar tiden då vi har stängt, till exempel hanterar receptionen mottagande av gods via vår lastbrygga mellan klockan 08:00-12:00 samt 13:00-16:00. Vid de få tillfällen vi måste stänga för lunch försöker vi öppna kvart, tio i ett i receptionen.

 

Undrar du över något?

Ställ din fråga så ska vi på Inblicksredaktionen göra vårt bästa för att gå till botten med din fundering. Du kan vara helt anonym.

Text: Ida Borenstein