Huvudmeny

2015-02-04 17:12

Medarbetaren Mats Andersson


Mats Andersson är bildläraren som arbetar med estetiska lärprocesser inom förskollärarutbildningen. I hans klassrum används det praktiska för att förstå det teoretiska. Vi ringde upp honom för att ställa tre frågor.

Vad gör du just nu?
– Just nu sitter jag och tittar på en PDF-fil som handlar om att det är ljusets år i år. Och så tänker jag på hur vi kan använda det i undervisningen.Mats Andersson

Vad ville du bli när du var liten?
– Ska jag räkna upp allt? Jag ville bli bonde. Jag ville bli läkare. Jag kommer inte ihåg något mer just nu – det har trillat bort. Men det var olika från vecka till vecka.

Vad får dig att skratta?
– Oj, allt möjligt! Mina studenter, mina arbetskamrater och vardagshändelser. Likaväl som de kan få mig att gråta. Eller nej, inte studenterna och arbetskamraterna, men jag blev väldigt berörd av Laleh på TV häromdagen. Jag tror det är viktigt att tillåta sig att bli berörd vare sig det handlar om glädje eller sorg. Men för att svara på din fråga så tycker jag om ”fniss i förbifarten”. Mina arbetskamrater får mig att skratta ­­­­– de är roliga! 

 


I varje nummer av A3:s nyhetsbrev träffar vi en av våra medarbetare inom akademin. Tanken är att det ska vara lättsamt och att vi ska lära känna varandra lite bättre. Artikeln publiceras också här på webben för anställda på A3.

Text: Rebecca Lindholm