Huvudmeny

2015-02-10 11:00

Medarbetaren i fokus


Varje månad presenteras en av medarbetarna vid A2 under vinjetten "Medarbetaren i fokus". Den här gången träffar vi Aleksandra Jarling, programansvarig på sjuksköterskeprogrammet.

Vad arbetar du med?Aleksandra Jarling

– Jag arbetar på Sjuksköterskeutbildningen och har just startat upp mina två kurser i grundutbildningen: Introduktion till vårdvetenskap i termin 1 och Psykiatrisk vård i termin 4. Samtidigt är jag programansvarig för Sjuksköterskeprogrammet och jobbar med utbildningskvalitet och pedagogiskt utvecklingsarbete.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Det är ganska mycket. Arbetet är stimulerande, flexibelt och utvecklande. Det är härligt att möta studenterna och att vara med på deras resa mot den kommande profession. Dessutom har jag turen att få jobba med härliga kollegor som är oerhört kompetenta men också roliga. Det är viktigt att ha kul och skratta ibland också!

Vad gör du när du inte jobbar?

– Då jobbar jag lite till. När jag jobbat färdigt umgås jag med vänner och familj. Just nu är vi inne i en legobyggarperiod. I helgen blev det en brandstation. Med barnen alltså, inte med vännerna -vi gör annat. Jag också gillar att resa. Gärna långt bort, länge, till värmen och med goda shoppingmöjligheter. Till sist så tränar jag mycket och gärna; styrketräning och yoga är min grej.

Om du bara fick äta en maträtt resten av livet, vad skulle det vara?

– Svårt…….men då väljer jag pizza på Cyrano.

Text: Turid Oom
Foto: Henrik Bengtsson