Huvudmeny

2015-02-25 14:46

Presenterar uppdragsutbildningar i Kina


Diskussionerna med Pekingbaserade företaget Caroline Pension Investment kring kompetenshöjande utbildningsinsatser för deras sjuksköterskor och chefer fortsätter. Den 11-18 mars reser en delegation från Akademin för vård, arbetsliv och välfärd till Peking och Shanghai för att besöka företaget, två universitet och ett äldreboende.

Eva-Lotta Andersson– Syftet med resan är att presentera högskolan och de uppdragsutbildningar vi skissat och räknat på för arbetsgivarna, universiteten och de blivande kursdeltagarna. Vi vill också bilda oss en uppfattning om vilka de är, vilka förkunskaper kursdeltagarna har och hur deras arbetsmiljö och arbetsförutsättningar ser ut, berättar Eva-Lotta Andersson, ansvarig för uppdragsutbildning vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd.

Förhandlingar pågår kring tre utbildningsinsatser, varav två rör vidareutbildning för sjuksköterskorna och en rör vidareutbildning på avancerad nivå för cheferna på företagets äldreboenden runt om i Kina.

Målsättningen med resan är att få ett avtal kring den första uppdragsutbildningsinsatsen, "Caring for frail older persons" 30 hp, i hamn under tidiga våren i år för utbildningsstart hösten 2015.

Från akademin reser Monica Lindbladh, kursansvarig för "Caring for frail older persons" tillsammans med Rolf Appelqvist, talesman för ledarskapsutbildning samt Eva-Lotta Andersson.

Text: Eva-Lotta Andersson
Porträttbild: Henrik Bengtsson