Huvudmeny

2015-01-30 14:00

Andreas Eklöf föll på målsnöret i H&M Design Award


Hallå där Andreas Eklöf, en av åtta finalister i H&M Design Award. I tisdags avgjordes tävlingen och tyvärr gick det inte hela vägen - hur känns det?

Bild på Andreas Eklöf- Det känns bra. Jag har lärt mig mycket om hur jag kan presentera mitt arbete på bästa sätt och tror att jag har utvecklat min förmåga att uttrycka vad som är viktigt i arbetet.

Vad sa juryn till dig?
- De tyckte att hela processen från skiss till prototyp var intressant och hur mode och sport kombinerades på ett innovativt sätt. Tekniken, att använda tejpning för att demonstrera mina idéer och process, ansågs som originell och välarbetad.

Hur har det varit att vara med en sådan här stor tävling?
- Att få möjligheten att presentera min kollektion för en jury och H&M kändes spännande eftersom det genererar nya frågor kring mitt arbete. Samtidigt har det varit väldigt roligt att träffa studenter från andra skolor. Det är intressant att diskutera hur vi förhåller oss till vårt yrke och vilka tillvägagångsätt vi använder för att skapa våra kollektioner. Tack vare H&M’s presskontakter har jag även fått mycket publicitet och tillgång till deras showroom och dessutom jobberbjudanden från bl.a. Marc Jacobs i New York. 

Vad händer nu?
- Jag ska börja jobba som designassistent på Peak Performance i Stockholm. Det känns väldigt bra och i linje med det jag tror på. Jag ska även ha utställning hos företaget 3M i Stockholm under februari-mars. Mycket av materialen jag använder i kollektionen kommer från dem, så det ska bli väldigt roligt.

Läs mer om vinnaren av H&M Design Award (extern länk) 

Läs en tidigare artikel om Andreas Eklöf