Huvudmeny
SSK 13 Examensavslutning

2015-01-21 13:00

En spännande framtid väntar sjuksköterskorna


Fredagen den 16 januari 2015 var en efterlängtad dag för de blivande sjuksköterskorna i ssk10. Efter tre års studier med mycket slit är de nu redo att ge sig ut i arbetslivet där mängder av möjligheter väntar. Avslutningsceremonin var fylld av både värme och skratt.

Dagen inleddes med gemensam brunch på Scandic Plaza.  Där uppvaktade lärarna studenterna med egenkomponerad skönsång med Claes Wikström på gitarr. Därefter väntade den traditionella avslutningsceremonin i kyrkan.

Välkomsttal hölls av skolans präst Anders Ljungström.  Han talade med värme till studenterna om ljusets symbol som betydelse i vårdandet och i mötet med människor inför det kommande yrkeslivet.

Fantastisk sång och musik framfördes av Albert af Ekenstam, Elin Sydhagen och Anders Filipsson och varvades med lika fina tal. Avgångsstudenterna Rebecka Holmberg och Erik Lindström höll ett tal som återspeglade de senaste tre åren av hårt arbete. Förutom stundvis stressade perioder har de också fått ta del av mycket gemenskap, nya vänner och inte minst en ovärderlig kunskap. De berättade också om den utveckling som de fått vara med om och den vårdvetenskapliga hållning som studenterna blivit bärare av. Lennart Boman håller tal i kyrkan

När det sedan var lärare Lennart Bomans tur att hålla ett bejublat tal bjöd han på återblickar från studietiden som väckte både skratt och minnen. Han passade också på att uppmana studenterna att bejaka sin nyfikenhet och att vara fortsatt ödmjuka inför det som framtiden har att erbjuda. Till sist tackade han studenterna i ssk10 som nominerat honom till utmärkelsen där han vunnit 2014 års pedagogiska pris.

På plats var också studierektor Eva-Britt Wustenhagen från Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS. Hon delade ut två stipendier, för 2014 års bästa kandidat- och magisteruppsats. Stipendierna tilldelades Julia Hjalmarsson och Karin Kjernald för kandidatuppsatsen: "Indian nurses´ experiences of supporting parents of children with cleft lip and plate – a minor field study". Stipendiet för bästa magisteruppsats gick till Linda Berglund och Emelie Jingmark med uppsatsen: "I hemmets otrygga vrå – Ambulanssjuksköterskors upplevelse av en vårdsituation där ett barn misstänks leva under missförhållanden". Glada mottog de blommor, diplom och 5000 kronor.

Akademin för vård, välfärd och arbetsliv med personal önskar er all lycka i er nya yrkesroll. Varmt välkomna tillbaka till oss!

Rebecka Holmgren och Erik Lindström

Sjuksköterskor, SSK 10 examensdag

Stipendiater tar emot pris för bästa uppsats

Text: Aleksandra Jarling, lärare och programansvarig för sjuksköterskeprogrammet
Foto: Claes Wikström, Jan-Erik Andersson och Aleksandra Jarling